Američki košarkaš o Bogdanoviću: Pre pet godina sam ga ubijao na treninzima, a sada... (FOTO)

Kurtis Džerels se ovi dana sreo sa nekadašnjim saigračem u crno-belom dresu i otišao na zajedničku večeru sa koje je okačio fotografiju i izrekao niz pohvala na račun srpskog reprezentativca

Dok je Bogdan Bogdanović prethodnih sezona krčio put ka jednom od najboljih košarkaša u Evropi, mnogi tada nisu znali u šta će izrasti momak koji je postao ljubimac navijača Partizana, a sada to čini isto i u dresu Fenerbahčea. Međutim, bio je neko ko je od prvog trenutka verovao da će reprezentativac Srbije postati to što jeste i što će tek biti.

U pitanju je nekadašnji plejmejker crno-belih Kurtis Džerels koji je zajedno sa Bogdanovićem igrao u dresu šampiona Srbije u sezoni 2010/2011 pod palicom Vlada Jovanovića kada su osvojili Jadransku ligu, kup i prvenstvo Srbije, a u Evroligi igrali u Top 16 fazi.

Nije zaboravio Amerikanac šta je tada video u golobradom momku koji je besomučno trenirao i imao jedan cilj, a sada je to obelodanio na svom profilu na Instagramu gde je podelio fotografiju sa zajedničke večere, a iznad nje izrekao niz hvalospeva o momku koji je prošle godine dobio nagradu za najboljeg mladog igrača Evrolige.

- Pre pet godina mi je da će ako dobije šansu "poubijati" sve. Sada pet godina kasnije je izabran u prvog rundi NBA drafta i ide na fajnal-for Evrolige. I to je zato što sam ga "ubijao" na treninzima u duelima "1 na 1". Sve si to sada zaslužio radom. Volim te i ponosan sam na tebe, brate - napisao je Džerels.

Američki košarkaš je nakon Partizana igrao još u Fenerbahčeu, Bešiktašu, Armaniju, a trenutno nastupa za Uniks iz Kazanja.

(Telegraf.rs)