O njemu se priča: Srpski golman odbranio dva penala za 60 sekundi! (VIDEO)

Sudija Srećković dosudio dva kaznena udarca za Bežaniju, ali je meč ipak završen bez golova zahvaljujući glavnom junaku ovog izveštaja

Golman Moravca Oriona iz Mrštana Milan Mitrović, proslavio se tokom vikenda na utakmici Prve lige Srbije koju je njegov tim igrao protiv Bežanije u gostima.

I to kako! Kao svojevremeno čuvar mreže Partizana i njegov imenjak Milan Lukač koji je odbranio dva penala Zvezdi u derbiju. Mitrović je zasenio čak i taj podvig crno-bele "jedinice", pošto je i on zaustavio dva jedanaesterca, ali mnogo brže - za samo šezdesetak sekundi!?

Mitrović je prvi penal odbranio u 71. minutu,, kada je igrač Bežanije Šaka pokušao da ga savlada, a nepun minut kasnije loši sudija Srećković dosudio je i drugi kazneni udarac za domaći tim, jer je lopta napucala jednog igrača Moravca u ruku. Treba reći i da je prvi penal bio sporan, posle teatralnog pada ofanzivca "lavova" u kaznenom prostoru.

Mitrović je, dakle, ponovo bio na velikim iskušenjima. U drugoj situaciji odgovornost je preuzeo Jovanović, ali je i njegov udarac pročitao fenomenalni golman gostiju i obezbedio bod svom timu, koji je remijem 0:0 sačuvao i izgledne šanse da opstane u ligi.

Dan posle meča oglasio se predsednik Moravca iz Mrštana Jovan Stanković, revoltiran zbog tretmana kakav njegov klub ima u ligi.

- Teško je da se takmičimo u ovoj ligi jer nemamo ničiju zaštitu. Jedini smo klub iza koga ne stoji politika, stranke, "neki" pojedinci ili grupe. Imamo bolje uslove od većine klubova u ligi. Neki od terena u "velikim" gradovima su lošiji i od pomoćnog u Mrštanu. Svi se kod nas osećaju sigurno i bezbedno, a mi se ponekad osećamo kao glineni golubovi koji su prepušteni bahatim pojedincima i grupama - kaže predsednik i finansijer kluba Jovan Stanković za Sport.

Najzanimljivije detalje pogledajte od 25:50 do 29:11 minuta snimka.

(Telegraf.rs)