Zvezda pred praznim tribinama do kraja šampionata?!

Jedna od mogućih sankcija za organizatora 148. Večitog derbija

Foto: Telegraf

U četvrtak se očekuju kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije povodom velikih nereda i incidenata na 148. Večitom derbiju (0:0) odigranom u subotu.

Počelo je obračunom navijača Partizana sa policijom kod tribine Jug, potom sukob pristalica crno-belih i Zvezde na Istoku, i onda kulminacija na Severu, gde su se Zvezdini navijači sukobili sa pripadnicima Žandarmerije, bacajući stolice stadiona kluba kog toliko vole.

- Podneo sam prijave zbog slabe organizacije, nereda na tribinama... Smatram da svi koje žele dobro fudbalu, dele moje mišljenje, a ono glasi, sve dok država ne udari rukom o sto, imaćemo nerede i slike koje smo gledali i sada, ali i ranije - rekao je "Sportu" direktor Superlige Vladimir Bulatović.

Ono što je sigurno jeste da Zvezdu sigurno očekuje novčana kazna, a nije ni isključeno igranje preostalih mečeva na Marakani (Rad, Radnički Kragujevac i Mladost) bez prisustva publike.

- Niko od uprave, igrača, struke nije želeo da se ovo dogodi, a ispada da samo oni plaćaju ceh. I što je najgore stvari se ponavljaju, ne samo u ovom slučaju, nego generalno. To je dokaz da kaznene mere nemaju efekat da eliminišu huliganizam - rekao je Bulatović.

Sve u vezi sa 148. Večitim derbijem pratite OVDE.

Kada su u pitanju iskustva sa nereda sa 145. i 146. derbija, kažnjeni su bili i Crvena zvezda i Partizan.

KAKVA KAZNA ČEKA ZVEZDU I PARTIZAN? Ovoga puta ne smeju da se izvuku! (VIDEO)

(Telegraf.rs)