Jaka Blažič napušta Crvenu zvezdu?

Slovenači bek bi sledeće sezone mogao da ode u Tursku, tvrdi novinar specijalizovanog košarkaškog sajta Eurohups

Za nepune dve godine u Crvenoj zvezdi Jaka Blažič je postao miljenik navijača, ali izgleda da Delije nakon ove sezone neće više gledati plavokosog Slovenca u crveno-belom dresu.

Tako barem tvrdi jedan od saradnika specijalizovanog košarkaškog sajta Eurohups koji je putem Tvitera pustio u etar informaciju da će Blažič na leto napustiti Mali Kalemegdan i preseliti se u Tursku. Međutim, ime kluba nije otkriveno.

Naravno da ovu informaciju treba uzeti sa dozom rezerve, ali ne treba zaboraviti ni činjenicu da Slovenaci imao ugovor sa Zvezdpom na dve godine uz opciju produženja na još jednu. Računajući sva takmičenja u kojima je igrao za Zvezdu, Blažič je beležio nešto više od 9 poena po meču.

- Sprovodimo pripremni plan organizacije koji će se završiti za dve godine. Uspešno to sprovodimo, a bilo je komentara da plivamo u novcu, što nije tačno. Kompletan finansijski presek prezentovaćemo na kraju sezone, kao i budžet za narednu godinu. Tada ćemo se baviti time ko ostaje i ko ide, iako je veliki broj igrača pod ugovorom - istakao je Čović i time donekle najavio da će biti promena u klubu.

(Telegraf.rs)