Ana nije imala snage za preokret na neobičnom meču sa 14 brejkova!

Srpska teniserka zaustavljena u osmini finala turnira u Madridu

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira u Madridu pošto je u osmini finala poražena od Karle Suarez Navaro iz Španije u tri seta - 7:5, 1:6, 6:4.

Sedma i 21. teniserka sveta odigrale su neobičan meč, pun preokreta, uz čak 14 viđenih brejkova. Ivanovićeva je bila blizu uspeha i treće pobede u isto toliko međusobnih duela sa Navaro, ali je u odlučujućim trenicima ispoljila njoj svojstvene slabosti, dekoncentraciju i nedostatak samopouzdanja.

Nakon velike borbe u prvom setu, Srpkinja je u drugom zaigrala kao preporođena i počistila rivalku sa terena, međutim, u trećem setu pravila je brojne i nedopustive greške. Nesigurnost u igri Ivanovićeve, strpljivija Navaro umela je da iskoristi i posle brojne razmene brejkova zasluženo slavi nakon nešto više od dva sata borbe.

U meču za polufinale španska teniserka igra protiv glavnog favorita, Amerikanke Serene Vilijams, koja je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku takođe u tri seta - 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:1).

(Telegraf.rs)