LUKA JOVIĆ ZALUDEO PORTUGALCE: Benfika otima Portu Zvezdinog Falkaa?

Portugalski novinari dobili potvrdu iz lisabonskog kluba da i oni pažljivo motre na biser sa Marakane i da će do kraja maja ili početka juna doneti odluku o njemu

Pre samo tri dana mediji u Srbiji, ali i na Iberijskom poluostrvu brujali su o tome da je Porto spreman da plati čak pet miliona evra i to za 50% prava na talentovanog napadača Crvene zvezde Luku Jovića, međutim, sada se situacija potpuno izmenila, jer se očigledno u trku uključio i njihov najveći rival Benfika.

"Zmajevi" su prema nekim informacijama imali plan da kaparišu jednog od najperspektivnijih špiceva Evrope, a da se on onda preseli na "Dragao" u leto 2016. godine, ali taj plan bi mogao da im osujeti najveći konkurent. Prvo je "Sport" imao informacije da su i "orlovi" iz Lisabona zagrizli za 17-godišnjeg fudbalera, a sada su to potvrdili i portugalski mediji.

Tamošnji novinari pišu da je dobro iskustvo koje su poslednjih godina imali sa srpskim fudbalerima, a koje su kasnije dobro unovčili nateralo čelnike lisabonskog kluba da pažljivije pogledaju ka Joviću. Oni su dobili i potvrdu iz kluba da je Zvezdina nada upisana u tefter i da odluka o njemu bi trebalo da bude doneta do kraja maja ili početka juna.

Podsetimo da se već više od godinu dana piše o tome da Benfika želi i biser Partizana Andriju Živkovića, a čak je u jednom trenutku delovalo da je taj transfer gotov, međutim, nešto se izjalovilo, ali nije isključeno da saigrači iz omladinske reprezentacije uskoro to postanu i na klupskom nivou.

(Telegraf.rs)