RISTIĆ NEĆE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU: Važnija mi je Zvezda od Srbije!

Talentovani biser srpskog fudbala u ovom trenutku smatra da mu je važnije da bude spreman za start naredne sezone, nego da se pojavi na smotri najvećih bisera svetskog fudbala

Odbijanje da se igra za nacionalni tim nije bilo kakva novost u srpskom sportu, ali je do sada bilo uglavnom prisutno u nekim drugim sportovima, a manje fudbalu. Međutim, čini se i da tu ta pojava uzima sve više maha, a što je još gore sada i klinci koji su tek na početku karijera smatraju da im je bitnije da nastupaju u timovima nego u klubu.

Jedan od njih je ičigleno i ekstra talentovani vezista Crvene zvezde Mihailo Ristić oko čijeg igranja u omladinskoj reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu se podiglo dosta prašine, kao i oko njegovog saigrača Luke Jovića.

U trenucima kada selektor igrača do 20 godina Veljko Paunović sprema spisak putnika za Novi Zeland, posle meča sa Čukaričkim stigla je informacija da je napadač kluba sa Marakane povredio koleno i da je za njega sezona završena, ali ono što je najviše iznenadilo jeste saopštenje kluba da će Mihailo Ristić u ovom trenutku otići na operaciju krajnika.

Svi su odmah postavili pitanje, otkud to baš sada da uradi takav zahvat, koji ruku na srce i ne zvuči hitno,  u trenutku kada bi trebalo da bude jedna od uzdanica "Orlića" i to na takmičenju gde će se naći svi svetski fudbalski biseri, ali na odgovor nismo čekali dugo, a dao ga je mladi fudbaler.

- Imam upalu krajnika i cilj mi je da budem spreman za start naredne sezone i početak kvalifiacija za evropska takmičenja. Lekari su mi preporučili što pre da to operišem, jer je zahvat neminovan i propustiću ovo veliko takmičenje. Pauza između dve sezone je kratka, a meni su bitnije utakmice za Crvenu zvezdu - rekao je Ristić za "Sport".

Razumljivo je, sa jedne strane, što Ristić želi da u što boljoj formi i potpuno zdrav dočeka start sledeće sezone i pruža još bolje partije u svom klubu, ali isto tako je igranje u nacionalnom timu čast i obaveza, a takođe i prilika da vas snime mnogobrojni skauti stranih klubova koji će sigurno biti na Svetskom prvenstvu na dalekom Novom Zelandu.

(Telegraf.rs)