Fantastična vest za najatraktivniji sport u Srbiji!

Na Ol star meču rukometa na pesku Srbija će imati predstavnike

Foto: Uroš Hočevar/IHF

U saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK), Međunarodna rukometna federacija (IHF) će 16. jula organizovati susret najboljih svetskih "peskaša" u sklopu demonstracije Rukometa na pesku za predstavnike MOK-a.

U Lozani, Švajcarska, gde se nalazi sedište MOK, prvo će biti održan meč u kome će se sastati dva tima sastavljena od najboljih svetsih igračica, a potom istovetna utakmica najboljih svetskih igrača.

Srbija će na ovom događaju, kome će prisustvovati i predsednik MOK Tomas Bah, imati svoje predstavnike, pošto će u muškim "All star" timovima nastupiti naši reprezentativci Marko Pavlović (na slici dole) i Luka Marinović, dok će jednu od ekipa na ovom "peščanom" spektaklu predvoditi naš trener Saša Kuburović.

Pomenuti događaj će biti održan kao integralni deo proslave 100 godina od kako se sedište MOK nalazi u Lozani, a biće to i prilika da se obeleži ulazak Rukometa na pesku na Olimpijski program, obzirom da će ova rukometna disciplina imati svoj olimpijski debi na Olimpijskim igrama mladih 2018. godine u Buenos Airesu.

(Telegraf.rs)