Đoković u polufinalu Rima! Igrao se sa Nišikorijem!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedio je Keija Nišikorija sa 6:3, 3:6, 6:1 u četvrtfinalu Rima

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu pošto je pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 6:3, 3:6, 6:1 u četvrtfinalnom duelu.

Novak se , ako se tako može reći, poigravao sa rivalom. Dobio je prvi set prilično lako, jer je vodio sa 4:0 na startu.

Drugi set je glatko izgubio sa 6:3, i dao nadu rivalu da može do iznenađenja. Međutim, onda je u trećem opet dodao gas i ponovo ga demolirao sa 6:1

Novak će polufinalu igrati Davidom Fererom, koji je dobio David Gofana u tri seta.

Slično kao u duelu protiv Brazilca Tomaza Belučija branilac titule bio je prinuđen dobro da zapne dok konačno nije srušio otpor protivnika.

Nišikori, trenutno šesti na ATP listi, očekivano je bio dostojan rival, međutim, ipak nedovoljno dobar da ugrozi pobedu srpskog asa.

Susret obeležen sa samo četiri brejka Ðoković je otvorio sigurno i zasluženo poveo u setovima, ali je u nastavku Japanac zaigrao mnogo angažovanije, odlično ga je i služio i servis, pa se činilo da bi mogao da da pomrsi račune prvom reketu sveta.

Od toga, međutim, nije bilo ništa. Ðoković je u trećem setu stabilizovao igru i potom krenuo u svom stilu, tako da Japancu jednostavno nije bilo spasa.

Dalji otpor Nišikorija prekinut je brejkom u četvrtom gemu za vođstvo od 3:1, pa je srpski teniser rutinski okončao borbu posle manje od dva sata igre, iskoristivši prvu meč loptu.

(Telegraf.rs)