Udovičić vratio osmeh na lice Ronaldu posle eliminacije iz Lige šampiona! (FOTO)

Ministar sporta i omladine Srbije bio je u poseti "kraljevskom klubu" gde je razgovarao o vlasničkoj strukturi sa čelnicima, ali i posetio igrače na treningu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, drugog dana radne posete Španiji, u društvu legendarnog fudbalera Predraga Mijatovića posetio je najtrofejniji klub na svetu - Real Madrid.

Udovičić je obišao trening kamp Madriđana, razgovarao sa trenerom Karlom Anćelotijem, sa najboljim fudbalerom sveta Kristijanom Ronaldom i drugim asovima.

Sa generalnim direktorom kluba Hose Anhelom Sančezom srpski ministar razgovarao je o sistemu sporta u Španiji, načinu funkcionisanja istog, strukturi kluba i sportskoj infrastrukturi.

Real je u vlasništvu navijača, sosiosa, a srpski klubovi se uglavnom pozivaju na taj način finansiranja i vide ga kao ideal kojem treba težiti, zbog čega je Udovičić želeo lično da razgovora sa čelnicima kluba i čuje njihova iskustva.

Pored posete "Santjago Bernabeu", ministar sporta i omladine posetio je i mlade košarkaše Crvene zvezde i poželeo im sreću u finalu juniorskog turnira Evrolige gde brane trofej protiv domaćina Reala.

(Telegraf.rs)