Kosan treći put među Zvezdašima? Navijači ga najviše pamte po ovih šest stvari! (VIDEO)

Milorad Kosanović je najozbiljniji kandidat da na klupi Crvene zvezde zameni Nenada Lalatovića *Prisetili smo se najupečatljivijih momenata iz njegova prva dva mandata na Marakani

Milorad Kosanović najozbiljniji je kandidat za klupu Crvene zvezde, koja će ostati upražnjena posle odlaska Nenada Lalatovića posle utakmice protiv Mladosti iz Lučana.

U srpskim medijima se pominjalo nekoliko kandidata. Pored Kosanovića pominjali su se Miodrag Grof Božović, kao i Slaviša Stojanović, koji je to odlučno demantovao za naš portal. Slovo je očigledno spalo na trenera Novog Pazara, koji je ove sezone pobedio Zvezdu i time je i definitivno udaljio od titule.

Ukoliko zaista dođe u Zvezdu, to će Kosanoviću biti treći mandat u Ljutice Bogdana.

Mnogi navijači već iskazuju nezadovoljstvo na forumima i društvenim mrežama zbog njegovog eventualnog povratka, gde se posebno ističu loša izdanja ekipe u njegovom drugom mandatu, koji je trajao svega nekoliko meseci.

Ovo su najupečatljivije stvari po kojima ga navijači pamte dok je vodio njihov klub.

1. Sezona iz 1998. godine, rapsodija protiv Partizana i izgubljena titula zbog Arkanovog Obilića

Pristalice crveno-belih ne mogu da prežale sezonu u kojoj je Zvezda imala sjajnu generaciju mladih fudbalera, koju su predvodili Dejan Stanković i Perica Ognjenović.

Zvezda je te godine igrala najlepši fudbal, i svaki Zvezdaš ističe da im je tada titula ukradena jer je ona morala da završi u rukama Željka Ražnatovića Arkana, tadašnjeg predsednika Obilića, koji je bio šampion sa dva boda prednosti ispred Zvezde.

Posebno upečatljiv meč iz te sezone je 110. večiti derbi, u kome su je Zvezda demolirala Partizan sa 4:0 na Marakani.

2.  Igra bez napadača na Aris - Crvena zvezda

Svakom Zvezdašu se digne kosa na glavi kada se priseti utakmice protiv Arisa u Solunu. Kosanović je tada vodio crveno-bele u drugom mandatu. Zvezdi je bila neophodna pobeda, a on je na teren izveo taktiku bez napadača i igrao je u formaciji 4-6-o, gde je Ognjen Koroman izigravao špica. To je verovatno svima prva asocijacija na Milorada Kosanovića.

3. Crvena zvezda - Rendžers

Nešto pre utakmice protiv Arisa i učešća u Ligi Evrope, Crvena zvezda je bila na korak od ispunjenja dugogodišnjeg sna navijača - igranja u Ligi Šampiona. Za to im je bila potrebna pobeda protiv Rendžersa 2007. godine. Crveno-beli su u prvom meču u Glazgovu poraženi sa 1:0 pogotkom Naća Nova u nadoknadi vremena.

Ipak, u revanšu, gde je postizanje gola bilo pod moranjem, Kosanović je ušao isuviše oprezno, pa je meč završen bez golova, čime je otišla u nepovrat najbolja prilika za plasman u elitno takmičenje. Meč je obeležio i promašaj Burzanovića u prvom minutu utakmice, a to je ujedno bila i jedina šansa koju su crveno-beli stvorili.

4. Nije davao šansu strancima u drugom mandatu

Skupa pojačanja koja je rukovodstvo Crvene zvezde na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem dovelo leta 2007. godine bila su u nemilosti Milorada Kosanovića, koji im nije davao šansu.

Barkos je tada u srpskoj javnosti okarakterisan kao Varkos, Salasu je ustanovljeno da ima kraću nogu, u nemilosti je bio I Maurisio Molina, a prednost u odnosu na njih imali su Milanko Rašković i golobradi Filip Đorđević.

5. Crvena zvezda - Bajern 2007. godine

Iako je Zvezda izgubila meč protiv velikana iz Nemačke, ovo je u očima pristalica crveno-belih verovatno jedina svetla tačka za Kosanovića u njegovom drugom mandatu. Pamti se kako je Koroman izlomio kičmu Lamu i kako je Milijaš dao gol Rensingu sa čak 40 metara.

Zvezda je bila nadomak velike pobede na Marakani, ali je poklekla u samoj završnici utakmice, koju je rešio tada 16-godišnji Toni Kros, ali mu je pomogao i veliki kiks golmana Zvezde Ivana Ranđelovića.

6. Ispadanje od Ekerena u prvom kolu Kupa UEFA 1997. godine

Crvena zvezda je početkom sezone 1997/98, imala veoma snažan tim u kome su najzvučnija imena bila Drulić, Dejan Stanković, Perica Ognjenović, Goran Bunjevčević, Dragoslav Jevrić, Bratislav Živković... Navijači su očekivali dobar rezultat u Evropi, ali je njihov tim, koji je predvodio Kosanović ispao već u prvom kolu, u kome je u dvomeču uspešniji bio Ekeren, protiv koga je Zvezda bila veliki favorit.

(Telegraf.rs)