SRPSKI KLINCI SE TAKMIČILI U ATLETICI: Među njima se kriju nova Španovićeva, Jelača, Bekrić, Kolašinac... (FOTO)

Na Košutnjaku održano nacionalno takmičenje u okviru programa "Dečija atletika" koji je pokrenuo Atletski savez Srbije

Nacionalno takmičenje u okviru programa "Dečija atletika" koji je još 2012. godine pokrenuo Atletski savez Srbije održano je u sredu na Košutnjaku.

Na njemu su učestvovali osnovci od I-IV razreda iz Atletskog saveza Vojvodine, Atletskog saveza Beograda i Atletskog saveza centralne Srbije koji su se takmičilu u u bacanju vorteksa, u skoku udalj iz mesta, bacanju medicinke (1kg) i poligonu izdržljivosti oko terena.

Klubovi čije su ekipe se nadmetale su: Vojvodina iz Novog Sada, Srem iz Sremske Mitrovice, OAK Beograd, Top jump – Beograd, AŠK Tempo – Šabac, AK Kruševac , Mladost Zemun i Jasenica – Smederevska Palanka.

Uz puno osmeha i sjajne atmosfere nadmetalo se šest ekipa po deset takmičara, koji su bili finalisti na prethodno održanim regionalnim takmičenjima.

U kategoriji 2004./2005. prvo mesto zauzeo je Atletski klub Vojvodina, drugo mesto AK Srem, treće mesto OAK Beograd, četvrto mesto Jasenica, peto mesto AŠK Tempo i šesto mesto Top jump.

U kategoriji 2006./2007. prvo mesto pripalo je ekipi iz Atletskog kluba AŠK Tempo, drugo mesto OAK Beograd, treće mesto Vojvodini, četvrto mesto Sremu i peto mesto delili su Kruševac i Top jump.

Ovaj program je pokrenuo ASS kako bi se promovisao sport i zdrav način života među decom i ona izvela na pravi put, a ko zna možda se među njima kriju neka nova Ivana Španović, Tatjana Jelača, Emir Bekrić, Asmir Kolašinac...

Projekat “Dečija atletika” osmišljen je da predstavi najmlađoj populaciji svu lepotu sporta promovišući zdrav život i zdrave navike. Kroz ”Dečiju atletiku” edukujemo ne samo decu, već i njihove roditelje da bi smo ukazali na potrebu dece za bavljenjem sportom, stimulišući ih da shvate da je za pravilan razvoj svakog deteta potrebna veća fizička aktivnost i da sport i igra u ovom uzrastu nemaju alternativu.

Atletika je bazičan sport čije su elementarne kretnje nezamenljiv preduslov za bavljenje svim sportovima i predstavlja logičan, prvi korak prema sportu uopšteno govoreći.

(Telegraf.rs)