Omladinci Srbije srušili Amere golom defanzivca Totenhema!

Izabranici Veljka Paunovića slomili SAD na isteku 65. minuta kada je Veljković sjajno iskoristio asistenciju Živkovića

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina pobedila je selekciju SAD sa 1:0 u poslednjoj proveri pred početak Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Strelac jedinog gola bio je štoper Totenhema Miloš Veljković u 65. minutu, posle asistencije Andrije Živkovića. Izabranici selektora Veljka Paunovića mogli su ubedljivije da trijumfuju, pošto su propustili nekoliko odličnih prilika preko Miloševića, Maksimovića, Gaćinovića i Živkovića, dok su Amerikanci uspeli samo jednom da zaprete srpskom golu.

- Provera je u potpunosti uspela, baš nam je trebao ovakav rival - tvrd, kvalitetan i borben. Pokazali smo visok nivo protiv Amerikanaca, dobru formu i za trud smo nagradeni pobedom protiv jedne nacije koja iz godine u godinu ozbiljno napreduje. Od ovog trenutka smo u potpunosti fokusirani na početak šampionata i ne smemo da dozvolimo da nas dobre igre opiju. Tražim punu koncentraciju, maksimalnu fokusiranost jer tek nas čeka veliki posao - rekao je Paunović.

Selektor Paunović šansu je ukazao sledećim igračima: V.Milinković - Savić (od 46.Manojlović) - Gajić (od 46.Grujić), Jovanović (od 75.Janković), Veljković, Babić (od 75.Pankov), Milošević (od 46.Antonov) - Zdjelar, Maksimović (od 60.Živković, S.Milinković-Savić (od 60.Stevanović) - Gaćinović (od 60.Mandić), S.Ilić (od 46.Šaponjić)

Srbija se nalazi u D grupi prvenstva sveta sa reprezentacijama Urugvaja, Malija i Meksika, a prvi meč na turniru igraće 31. maja protiv "Urusa" od 16 sati po lokalnom vremenu.

(Telegraf.rs/Tanjug)