TOMAŠEVIĆ: Moramo da ulažemo u decu!

Drugo "Sportsko sabranje svete Srbije" održano je na Adi Ciganliji

Gradski menadžer Goran Vesić uveren je da će "Sportsko sabranje svete Srbije" iduće godine biti proglašeno za manifestaciju od posebnog znacaja za Grad Beograd.

- Grad Beograd podržava manifestaciju drugu godinu za redom. Prošle godine dali smo moralnu podršku, zbog privremenog finansiranja, a ove godine izdvojeno je 500 hiljada dinara za finansiranje aktivnosti. Od sledeće godine nadam se da će manifestacija biti uvrštena u one od posebnog znacaja za Grad Beograd - rekao je Vesić.

On je naglasio da je značaj Sportskog sabranja u tome što je masovan i što decu uči "izvornim vrednostima, ali i tradiciji, istoriji i viteštvu".

- Ova manifestacija se po tome razlikuje od mnogih drugih koje se održavaju u glavnom gradu. Verujem da će manifestacija biti još masovnija i bolja narednih godina - naglasio je Vesić.

Drugo "Sportsko sabranje svete Srbije" održano je na Adi Ciganliji uz blagoslov patrijarha Irineja, s ciljem vraćanja duhovnih i tradicionalnih vrednosti u svakodnevni život najmlađih.

Ovoj duhovno-sportskoj manifestaciji prisustvovali su, osim gradskog menadžera Gorana Vesića, šef kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, proslavljeni košarkaški as Dejan Tomašević, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajedniciama Mileta Radojević, kao i prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević.

- Mislim da je Srbija najjlepša zemlja na svetu, i da imamo čime da se ponosimo, ali pre svega, treba misliti na našu decu i što više ulagati u njih. Živimo u takvom vremenu u kojem je roditeljima veoma teško da izdvoje novac i pošalju decu na trening, pa tako ova akcija ima za cilj da probudi državu i omogući mladima da se što više bave sportom - izjavio je Tomašević za Tanjug.

On se još jednom zahvalio svima koji su podržali ovu akciju, i napomenuo da mu je cilj da se ova akcija proširi i na druge gradove u Srbiji.

(Telegraf.rs)