POBEDIO MESIJA I RONALDA: Srpski reprezentativac je najbolji fudbaler sveta! (VIDEO)

Filip Kostić je izabran za najboljeg igrača planete u mesecu maju, u izboru koji su organizovali ESPN i portal "whoscored.com"

Filip Kostić je dobio priznanje kakvim ni neki od najvećih fudbalskih asova današnjice ne mogu da se pohvale. Srpski reprezentativac je izabran za najboljeg fudbalera na svetu za mesec maj i to ispred Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Fudbaler Štutgarta koji je svojim igrama i golovima u prethodnom mesecu spasao svoj tim ispadanja iz Bundeslige, a na sebe skrenuo pažnju svetskih stručnjaka, našao se u izboru koji organizuju portal "whoscored.com" i poznata američka sportska stanica ESPN svakog meseca.

Čitaoci i posetioci ovog sajta su imali prilike da glasaju između Srbina i dvojice igrača koji se smatraju za najbolje na svetu u ovom trenutku, a Kostić je prikupio ubedljivo najviše glasova. Čak 62% posetilaca je glasalo za krilo "švaba", dok je Mesi imao 31%, a osvajač dve uzastopne Zlatne lopte samo 7% glasova.

Očigledno je da je većina glasova došla i od strane srpskih ljubitelja fudbala, ali i navijača Štutgarta koji posle svega obožavaju reprezentativca Srbije, a koji se prema pisanjima nemačkih medija našao i na meti Bajerna iz Minhena.

(Telegraf.rs)