POLUFINALE PREKINUTO: Đoković na 3 gema od finala, nastavak u subotu (13h)! (FOTO)

Srbin i Britanac će u subotu od 13 časova završiti borbu za finale Rolan Garosa

Prekinuto je polufinale Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Endija Marija zbog nadolazećeg nevremena, nakon šestog gema četvrtog seta, i pri rezultatu 2:1 za srpskog tenisera u setovima i 3:3.

Đoković - Mari 6:3, 6:3, 5:7 i za sada 3:3.

Na početku četvrtog seta najavljeno je da nadolazi oluja, pa je organizator prekinuo meč nakon ravno tri sata i deset minuta igre.

I ovaj meč je krenuo kao po šablonu kada igraju najbolji srpski i britanski teniser: Đoković nameće svoj agresivniji ritam, Mari se brani, a onda počinje da pravi veliki broj grešaka. Od tada je Britanac preuzeo inicijativu, što se i te kako svidelo publici na "Šatrijeu".

Dominacija Đokovića u prva dva seta se najbolje može ilustrovati podatkom da Mari, treći igrač na ATP listi, nije imao nijednu priliku za brejk do desetog gema trećeg seta.

Na početku smo videli dosta dugih poena uzrokovanih Marijevom defanzivom, a Novak je imao poteškoća da se privikne na dosta sparno vreme u Parizu. Kada se konsolidovao, počeo je sa preoznatljivim dijagonalama i riternima sa kojima Mari nije mogao da se snađe.

Dvanaest od poslednjih 13 poena prvog seta pripali su našem teniseru.

Marijeva igra se u drugom setu potpuno raspala, ređao je neizuđene greške i Srbin je to znao da iskoristi - napravio je dva brejka i ostavio Britanca ponovo na "trojci".

U trećem je setu Britanac odlučio da bude uporniji i smireniji, pa je neutralisao nove brejk prilike Đokovića u šestom gemu. Nošen pristrasnošću publike i greškama Đokovića, Mari je uspeo konačno da se domogne brejk prilika, a sudija Paskal Marija je pustio publiku da se tome bezobrazno dugo raduje. Oduševljenje se povećalo kada je Mari napravio brejk, kojim je najavio osvajanje trećeg seta.

Novak je iskoristio malo duže pauzu između dva seta, a publika mu je to ozbiljno zamerila. Toliko da mu je čak i zviždala kada se pojavio na terenu...

Povampirio se Mari tada, leteo je po terenu, a Noletu ponovo ništa nije išlo na ruku - zato je Mari i napravio brejk za 2:1.

I izgleda da je Noletu trebalo - nešto je proradilo u njemu, i uspeo je na isti način da uzvrati, a onda i osvoji svoj servis gem. Tada je i najavljeno da se u Parizu sprema nevreme.

Nole je ponovo počeo da ulazi u svoj ritam, i uspeo da zapreti sa dve brejk prilike. Mari se na drugoj strani ipak dobro snašao osle solidnih drugih servisa, i sačuvao svoje servis za 3:3. Meč je zatim prekinut...

(Telegraf.rs)