ŠOK U TURSKOJ: Autsajder ostavio Srbe iz Fenera bez trofeja!

Sjajni tim iz Izmira deklasirao favorizovani tim Željka Obradovića i plasirao se u finale posle 28 godina*Tamo ga čeka Dudin Efes

Košarkaši Fenerbahčea neće biti u prilici da brane titulu prvaka Turske!

Na tom putu ekipu Željka Obradovića zaustavila je sjajna Karšijaka iz Izmira, koja je u četvrtoj utakmici polufinala plej-ofa savladala favorizovani tim iz Istanbula (82:64), ukupno u seriji 3:1, i posle 28 godina igraće za trofej državnog šampiona!

Fener je tako, sezonu velikih očekivanja završio bez trofeja, jer je već izgubio Kup (od Efesa) i bio je četvrti na F4 Evrolige u Madridu.

U finalu, Karšijaka će igrati protiv Anadolu Efesa. Ekipa našeg Dušana Ivkovića to pravo izborila je posle glatkog prolaza pored Trabzonspora u polufinalu i pobede od 3:0 u seriji.

Karšijaka je iskoristila prednost domaćeg terena, samo dva dana posle senzacionalne pobede u Istanbulu, u dramatičnom meču, kada je povela u seriji. Očigledno je da je taj momenat bio i prelomni za čitavu seriju, jer su posle toga igrači Fenera psihološki potonuli, a njihovi rivali eksplodirali u meču u kojem su u stanje ekstaze doveli svoje navijače.

Koliko je Karšijaka bila nadmoćna u novom, ispostaviće se i poslednjem duelu sa Fenerom, najbolji pokazatelj je vođstvo domaćeg tima u završnici treće deonice rezultatom 73:50!

Feneru nije pomogla dobra partija Nemanje Bjelice, koji se zaustavio na 14 poena. Bogdanović je bio drugi strelac tima sa 9 poena.

Najzaslužniji za trijumf Karšijake bio je Dikson sa 24 poena, Palasios je dodao 16, a bivši igrač Cibone Stroberi 15.

(Telegraf.rs)