Bivši igrač Arsenala u trci za gradonačelnika Londona!

Sol Kempbel najavio da će se kandidovati za prvog čoveka najvećeg engleskog grada

Nekadašnji engleski fudbalski reprezentativac Sol Kempbel najavio je da će se kandidovati za gradonačelnika Londona, prenela je agencija AFP.

Kempbel je saopštio da će kao kandidat Konzervativne stranke učestvovati u trci za izbor gradonačelnika, umesto aktuelnog prvog coveka Londona Borisa Džonsona.

RASISTA KEMBEL: Bio bih kapiten Engleske da sam belac!

Četrdesetogodišnji bivši igrač Totenhema i Arsenala potvrdio je da će učestvovati u javnoj debati 4. jula sa ostalim kandidatima za nominaciju konzervativaca.

- Mislim da donosim nešto novo, jer stižem iz radničkog miljea. Nije mi bilo lako, ali sam naporno radio i sada je došlo vreme da vratim zajednici deo onoga što sam od nje dobio  - rekao je Kempbel, kandidat torijevaca

Favoriti za mesto gradonačelnika iz opozicione Laburističke partije su Tesa Džauel i Sadik Kan.

Kempbel nije želeo da komentariše da li će navijači Totenhema možda bojkotovati njegovu kandidaturu, s obzirom da je napustio taj klub 2001. kako bi se pridružio gradskim rivalima, Arsenalu.

- Ukoliko stalno razmišljamo o fudbalu, nigde nećemo stići- rekao je Kempbel za list "San".

Džonson je prošlog meseca izabran u parlament i posle odstupanja sa mesta gradonačelnika 2016, očekuje se da preuzme ministarsku funkciju u kabinetu Dejvida Kamerona.

(Telegraf.rs)