HRVATSKI NAVIJAČI SU I PRE PRAVILI KUKASTI KRST: Teren ispolivan hemikalijom danima pre meča! (FOTO)

Italija će uložiti žalbu UEFA zbog incidenta nakon kog bi Hrvatska mogla da dobije i najdrastičniju kaznu - izbacivanje iz takmičenja

Neviđena hrvatska sramota, pišu tamošnji mediji nakon slike sa splitskog stadiona Poljud, koja je obišla svet.

Italijanski novinari primetili su tokom meča kvalifikacija za EURO 2016 između Hrvatske i Italije (1:1) da je na travnatoj površini iscrtan kukasti krst.

Prema saznanjima portala "Index", čini se da je teren poliven nekakvom hemikalijom danima pre utakmice, kako bi izgrizla travu i požutela, a da se ne vidi pod dnevnim svetlom.

Isti izvor takođe podseća da su hrvatski navijači već "ovakav sramotni performans izveli u Livornu u avgustu 2006. godine, kada su svojim telima napravili svastiku na tribinama stadiona i celom svetu pokazali svoj nacionalni ekstremizam".

U fudbalskom klubu Hajduk, čiji fudbaleri igraju na Poljudu, tvrde da ne mogu da se komentarišu pretpostavke, i da je od ponedeljka stadion preuzeo hrvatski fudbalski savez, a od četvrtka UEFA.

Italija će uložiti žalbu UEFA zbog ovog incidenta, dok je predsednik HNS Davor Šuker rekao da je ljut zbog svega viđenog.

- Ovo je igra iza zatvorenih vrata. Bila je važna utakmica i za Italiju i za Hrvatsku, i nadam se da će i jedna i druga zemlja otići na EURO. Imalo ovaj problem sa navijačima koji ne poštuju pravila. Pričaćemo sutra o ovome što se deilo. Da li sam ljut? Jesam - izjavio je Šuker.

Podsetimo, Hrvatska je prethodno kažnjena zbog rasističkog ponašanja njenih navijača na utakmici sa Norveškom, utakmicom pred praznim tribinama (protiv Italije) uz novčani deo kazne.

ŠUKER: Hrvatski navijači su zajedno sa Srbima među najvećim huliganima u Evropi!

(Telegraf.rs)