Srbiji neće biti lako na Evrobasketu: King Kong iz NBA igra za Španiju! (VIDEO)

Centar Oklahome Serž Ibaka istakao je da se oporavlja od povrede i da će biti spreman za početak prvenstva Evrope

Posle Nikole Mirotića, košarkaša Čikago Bulsa, još jedan igrač iz NBA lige potvrdio je da će igrati za Španiju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Reč je o Seržu Ibaki, centru Oklahoma Siti Tandera, koji važi za jednog od najboljih defanzivaca NBA lige.

On je u martu doživeo povredu kolena, posle čega je bio podvrgnut operaciji u aprilu, ali ističe da će biti spreman do početka prvenstva i susreta sa Srbijom 5. septembra u Berlinu.

- Volim da igram za Španiju. Svakim danom sam sve bolje, još uvek se oporavljam i očekujem da se uskoro potpuno vratim u pun trenažni proces - istakao je Ibaka i potvrdio da će to sigurno biti do duela protiv naše reprezentacije.

- Nisam pričao sa trenerom Skariolom, ali jesam sa predstavnicima Saveza. I ako ne budem odabran neće biti problema, tu je Mirotić, koji je izuzetno talentovan i koji je pokazao da kao i ja, može mnogo da doprinese u NBA ligi - rekao je Ibaka i poručio da se nije čuo sa braćom Gasol u vezi njihove odluke da igraju na prvenstvu, ali da bi voleo da igra sa njima.

Mark Gasol je najavio da će propustiti ovo prvenstvo, a stariji Gasol bi svoju odluku trebalo uskoro da obelodani, a španski mediji veruju da će ona biti pozitivna.

Ibaka važi za najboljeg blokera NBA lige i u Americi ga zovu King Kong. U priloženom video snimku možete videti neke od njegovih najboljih poteza.

(Telegraf.rs)