Zvezda ponovo bolja od Partizana: Robijevi ratnici u finalu Kupa! (VIDEO)

Prosinečki na teren poslao ekipu željnu da ostavi krv kako bi otišla u finale i to joj se vratilo pobedom i golovima Lazovića i Borhe - 2:0 (0:0)

Revanš polufinala Kupa Srbije u Humskoj završen je u 63. minutu. Tada je Darko Lazović rešio situaciju jedan na jedan sa Vladimirom Stojkovićem i iskupio se za promašaj iz slične situacije u prvom poluvremenu. Pogodak Kristijana Borhe u finišu meča jasno je stavio do znanja da se stvari u okršajima večitih izgleda okreću.

Pred skoro 30.000 navijača u Humskoj, Partizan – Crvena zvezda 0:2 (0:0) golovima Darka Lazovića u 63. i Kristijana Borhe u 81. minutu.

Zvezda je na Partizanov stadion stigla voljna da sačuva 2:0 iz prvog meča i u tome je u potpunosti uspela. Igraće u Novom Sadu protiv Borca iz Čačka u finalu i praktično je nadomak osvajanja Kupa.

FINALE IZ "ČEKALICE"

Zvezda je zaslužila finale. Možda nije igrala bolji fudbal u ova dva meča, ali jeste hrabriji i srčaniji. Zvezdu je borbenost odvela na prag trofeja.

Navijači "crveno-belih", istina je, strepeli su tridesetak minuta prvog poluvremena. Nadahnuti Partizan je toliko delovao zahuktalo i organizovano, ali posle nekolo promašenih šansi (Vukić stativa i Marković sam ispred Bajkovića) dobila je gostujuća ekipa krila.

Robert Prosinečki može da se pohvali da je uspešno primenio recept kolege Aleksandra Stanojevića od prošle godine kada je 2:0 uz strpljivu igru u revanšu ispostavilo se iskuno odbranio. Šta više, Robi je otišao korak dalje i pobedio večitog rivala na njegovom terenu.

Ako je Stanojević pre tačno godinu dana bio pravi ratnik, onda je i Prosinečki.