BEJBI ŠEK U ZVEZDI: Mogu li crveno-beli transfer bombom da obeleže leto? (VIDEO)

Crveno-beli će morati da pronađu novog centra seledeće sezone, koji bi bio dominantan poput Marjanovića, a jedno od rešenja bi mogao da bude grčki reprezentativac

Košarkaški klub Crvena zvezda moraće bitno da rekonstruiše tim za sledeću sezonu.

Crveno-beli, koji se nalaze nadomak titule šampiona Srbije (vode sa 2:0 protiv Partizana, a večeras je treći meč) će sledeće sezone ostati bez centarskog tandema Cirbes  - Marjanović.

Zvezda ostaje bez oba centra: Pešić "krade" Cirbesa crveno-belima!

Za Cirbesa je zainteresovan Bajern, a Bobi će sigurno otići u NBA ili neki jači evropski klub.

Zato će morati najpre da reše pitanje prvog centra, ali nekog kvalitetnog koji će nositi igru poput Marjanovića.

NAJTEŽI IGRAČ EVROPE PROTIV NAJVIŠEG: Tenk od 180 kilograma napada Zvezdinu "planinu" od 220 cm! (VIDEO)

Kao realna opcija nameće se grčki košarkaš robustni centar Sofoklis Skorcijanidis (30,206), koji je slobodan igrač.

Kada su mogli da angažuju Markusa Vilijamsa, nije nemoguće da crveno-beli angažuju i nekadašnjeg grčkog reprezentativca, koji je sa Makabijem bio šampion Evrope 2014. godine.

Big Sofo ili bejbi Šek kako ga pojedini zovu bi mogao da odgovori Zvezdinim željama. Radi se o teškom centru koji ima jako dobru tehniku igranja leđima i licem prema košu, vrlo je okretan za svojih 150 kilograma i neverovatno snažan.

S obzirom da je slobodan, a nije više u fokusu velikih bogatijih klubova poput Barselone,Makabija, Reala, Olimpijakosa, jer ne igra na tom vrhunskom mogao bi da se nađe u Beogradu.

Verovatno bi i cena za koju bi igrao bila prihvatljiva za Zvezdu, a njemu bi prijalo da dođe u klub gde bi mogao da se žargonski rečeno resetuje posle slabe sezone i produži karijeru baš poput Vilijamsa.

Ove sezone Skorcijanidis je u Evroligi beležio 5,8 poena i 1,6 skokova u regularnom delu, dok je u TOP 16 fazi bio bolji 8,5 poena i 3,2 skoka

Pogledajte video o kakvom se igraču radi:ž

(Telegraf.rs)