Romario: Mundijal u Brazilu biće sramota

Romariju se nije dopala ni najava sunarodnika i takođe nekad najboljeg fudbalera sveta Ronalda da se kandiduje za predsednika Brazilske fudbalske konfederacije (CBF)

Nekad najbolji fudbaler sveta Brazilac Romario ponovio je svoje ranije tvrdnje da će Svetsko fudbalsko prvenstvo u njegovoj zemlji biti veliki promašaj, jer Brazil jednostavno nema kapacitete za organizaciju ovako velikog takmičenja.

Romariju, koji se poslednjih godina bavi politikom, a trenutno je član gornjeg doma Brazilskog parlamenta, nije se dopala ni najava sunarodnika i takođe nekad najboljeg fudbalera sveta Ronalda, da se kandiduje za predsednika Brazilske fudbalske konfederacije (CBF).

- Ronaldo kaže da želi da bude predsednik CBF-a, ali tek nakon 2014. godine, znači kad završi konfuzija oko Svetskog prvenstva i kad će mu biti lako - izjavio je Romario.

Napadač koji tvrdi da je u karijeri postigao više od 1.000 golova, već mesecima javno kritikuje Organizacioni odbor Mundijala koji će se za dve godine odigrati u Brazilu. Romario smatra da Brazil neće biti spreman za veliki događaj i da će u organizaciji biti pregršt propusta i nedostataka.

- Mundijal će biti sramota. Pripreme za tako veliki događaj su vrlo loše. Biće to velika prevara - smatra Romario.

On je dodao da je "providna" priča da FIFA i brazilska vlada tesno sarađuju. Na svojoj Fejsbuk stranici napisao je da će organizacija prvenstva sveta 2014. predstavljati "najveću pljačku u istoriji Brazila" zbog prekoračenja i zloupotrebe javnih fondova.

Romario je u dresu reprezentacije Brazila osvojio titulu prvaka sveta 1994. godine, a za nacionalni tom odigrao je 70 utakmica i postigao 55 golova.

FIFA ga je 1994. proglasila za svetskog igrača godine.