KO JE DUGOKOSI NEMAC? Maher za Nadala sa čudnom tetovažom i kamperskim kombijem! (FOTO)

Braun je jedini teniser na svetu koji ima maksimalan učinak protiv Španca

Nemački teniser Dastin Braun pobedom nad Rafaelom Nadalom napravio je do sada najveće iznenađenje ovogodišnjeg Vimbldona.

Ovaj momak živopisnog izgleda, atipičnog za beli sport, i pre nego što je eliminisao Španca privlačio je pažnju kao jedna od najupečtaljivijih figura na Vimbldonu.

Starije ljubitelje tenisa ovaj čupavac od oca Jamajkanca i majke Nemice, rođen pre 30 godina, neodoljivo podseća na nekada najboljeg Francuza u belom sportu Janika Nou.

"Rege boj" razbio Hjuita i oduševio Vimbldon (FOTO)

Trenutno 102. igrač sveta je, istina, daleko od svetskog vrha, ali činjenica da je sada u Londonu, ali i prošle godine u Haleu eliminisao Nadala, i to samo četiri dana posle devete titule Španca na Rolan Garosu, svedoči o tome da nije zalutao u tenis.

I najviše mu prija trava. 

Nadala je pobedio baš na toj podlozi, a i najveći uspeh u karijeri na nekom od Grend Slem turnira postigao je upravo na travi, 2013. godine na Vimbldonu, kada je dogurao do trećeg kola, što je ponovio i ove godine.

Ono po čemu je Braun takođe prepoznatljiv, pored frizure, je i tetovaža nepoznatog Rastafarijanca - navodno je u pitanju rege izvođač Denis Braun - koju "fura" na levom boku.

Još jedna zanimljivost vezana za Brauna vraća nas negde na početak njegove karijere.

Naime, on je u periodu od 2004. do 2007. godine na turnire išao kamp kombijem koji je dobio od roditelja na poklon i koristio ga je sve dok od turnira nije počeo da zarađuje novac za brži i komforniji vid prevoza.

(Telegraf.rs)