Zvezdin put do Kazahstana: Avantura za 80.000 evra!

Klub iz Ljutice Bogdana izabrao najskuplju opciju za dug put do Almatija

Fudbalere Zvezde čeka nesnosno dug let za Almati, gde tim Miodraga Božovića igra revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kairata.

I dug, i papreno skup!

Put od Beograda do ovog kazahstanskog grada dug je 4,453 kilometra i crveno-bele će koštati pravo malo bogatstvo - 80.000 evra! U tu cenu su, pored standardnih troškova smeštaja, uključeni taksa, ali i punjenje rezervoara na putu do Almatija u prestonici azerbejdžana Bakuu, gde će se ekspedicija iz Beograda zadržati sat vremena dok se natoči gorivo, što je takođe dodatni i nikako mali trošak.

- Konačna odluka rukovodstva je bila da se iznajmi avion i da povratak za Beograd usledi samo nekoliko sati posle utakmice. Sletanje u Baku je neophodno na ovako dugom letu, koji traje sedam sati plus 60 minuta stajanja u Azerbejdžanu  - otkriva operativac kluba iz Ljutice Bogdana Mirko Abramović, prenosi Sport.

Grof se nije potresao zbog poraza od Kairata, već je Delijama poslao jasnu poruku!

Po saznanju da je Almati destinacija, u Zvezdi su preispitali sve moguće i najpovoljnije opcije odlaska u Kazahstan, pa je tako prva ideja bila da se ide preko Istanbula redovnom linijom, ali je ona otpala, jer nije bilo mesta, dok je let preko Abu Dabija sa sobom nosio i čekanje od nekoliko sati do presedanja, pa je na kraju pala odluka da se iznajmi čarter.

Pred crveno-belima je, dakle, izazov velikih razmera, jer ne samo što imaju minus od dva gola iz prvog meča, već pred sobom i put kao dodatnu otežavajuću okolnost ka drugom kolu kvalifikacija.

Revanš utakmica Kairat-Zvezda igra se 9. jula od 16 sati.

(Telegraf.rs)