Olimpijske igre za 1.3 milijarde prodate Eurosportu!

Od 2018. do 2024. godine, ekskluzivna prava ima poznata sportska medijska kuća

Međunarodni olimpijski komitet je doneo odluku da će sva prava prenosa Olimpijskih igara, koje se održavaju u periodu 2018-2024, za Evropu biti dodeljena kompaniji "Discovery Communication"s, matičnoj kompaniji kanala Eurosport.

Sporazum se odnosi na XXIII Zimske Olimpijske igre u Pjong Čengu, 2018. godine, XXXII Igara u Tokiju, 2020. godine, kao i na Olimpijske igre 2022. i 2024. godine, u gradovima koji tek treba da budu izabrani.

Discovery je stekao ekskluzivna prava u vrednosti 1,3 milijarde evra, koja obuhavataju sve paltforme, uključujući free-to-air televiziju. pretplatu/pay-TV televiziju, internet i mobilne platforme, na svim jezicima u 50 zemalja i teritorija evropskog kontinenta. Dosledan i zahtevima Međunarodnog olimpijskog komiteta i potrebama lokalnih tržišta, Discovery se obavezao da će prenositi minimum 200 časova Olimpijskih igara i 100 časova Zimskih olimpijskih igara na free-to-air televiziji za vreme trajanja igara. Discovery će raspodeliti deo licencninh prava na mnogim tržištima širom Evrope.

Sa prosečno 10 kanala na svakom tržištu i prvoj poziciji u oblasti on-line i OTT sportskih ponuda u Evropi, Discovery i Eurosport će obezbediti veću pokrivenost nego ikada ranije, obuhvatajući preko 700 miliona gledalaca širom Evrope. Pokrivenost koju obezbeđuju Discovery i Eurosport će biti pojačana free-to-air pristupom i inovativnim partnerstvom sa emiterima i distributerima, koje će omogučiti da se Olimpijske igre predstave kao nikada ranije.

U svetu koji pruža mogućnost praćenja dešavanja “bilo kada i bilo gde”, Olimpijske igre su događaj bez premca, koji okuplja brojnu publiku i zaokuplja pažnju sveta na način koji postaje sve značajniji za marketing, distributere i fanove.

- Ovo je značajan sporazum za Discovery i Međunarodni olimpijski komitet i mi smo uzbuđeni što će nam partner biti Eurosport, evropski dom olimpijskih igara. Ovaj sporazum obezbeđuje sveobuhvatnu pokrivenost Olimpijskih igara širom Evrope, uključujući garanciju obimne free-to-air televizijske pokrivenosti na svim teritorijama. Discovery i Eurosport su pokazali veliku posvećenost Olimpijskim igrama, olimpijskim sportovima i budućnosti Olimpijskog pokreta. Prihod obezbeđen iz ovog dugoročnog partnerstva će biti preusmeren Olimpijskom pokretu, kako bi se podržao razvoj sporta u celom svetu. Discovery i Eurosport su se takođe obavezali da će učestvovati u razvoju novog Olimpijskog kanala u Evropi. Iznad svega, ovaj sporazum osigurava da će sportski fanovi u Evropi moći da uživaju u izuzetnoj pokrivenosti Olimpijskih igara i olimpijskih sportova, za vreme i nakon Olimpijskih igara, preko platformi koju sami izaberu - izjavio je predsednik MOK Tomas Bah.

Predsednik kompanije "Discovery Communications" Dejvid Zaslav je dodao:

- Danas je istorijski dan i mi ponosno dodajemo Olimpijske prstenove Discovery Communications ponudi. Dugoročni sporazum sa predsednikom Bahom i Međunarodnim olimpijskom komitetom potvrđuje vodeću poziciju kanala Eurosport kao sportskog kanala u Evropi i značajno će uvećati prisutnost Eurosporta na svim platformama. Eurosport ima dugu tradiciju u prenosima mnogih zimskih i letnjih sportova, koji se prikazuju i za vreme Olimpijade. Pokrivanje i Olimpijskih igara, najvećeg događaja na svetu koji se uživo prenosi, čini savršen dodatak. Više od svega, ovo novo partnerstvo je uzbudljiva pobeda evropskih sportskih fanova, s obzirom da ćemo prenositi rekordnu količinu sadržaja, preko različitih platformi, kako bismo se pobrinuli da nas Olimpijski plamen obasjava i tokom cele godine.

Mogućnost prenosa Olimpijskih igara u 50 zemalja, na 20 jezika, preko različitih platformi značajna je pobeda za sportske fanove.

(Telegraf.rs)