Zvezdina nemoguća misija u Kazahstanu, Vojvodini dovoljan minimalac, Čuka ide na još jednu pobedu!

Tri srpska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope igraju revanš mečeve prvog kola

Srpski klubovi igraju revanš mečeve kvalifikacija za Ligu Evrope. Pred fudbalerima Crvene zvezde je nemoguća misija da nadoknade dva gola minusa iz prvog meča u dalekom Kazahstanu protiv Kairata. Igrači Čukaričkog brane minimalnim trijumf na domaćem terenu protiv Domžala, dok Vojvodina juri minimalnu pobedu nad MTK u Novom Sadu.

Veoma je teška situacija pred izabranicima Grofa Božovića. Moraju da pokušaju da naprave pravi podvig posle neočekivanog poraza na svom terenu od 2:0 u duelu sa timom iz Almatija. Ipak, njihov prevashodni cilj bi trebalo da bude brisanje blede partije koju su prikazali u prvom ovosezonskom zvaničnom meču.

Mnogo više boli navijače vicešampiona Srbije loša igra njihovih miljenika na premijeri u novoj sezoni, nego pomalo šokantni poraz. Trener Božović ipak, nije izgubio nadu da njegovi puleni mogu da iznenade domaćina i dođu do željenog rezultata u gostima. Utakmica u Kairatu počinje u 16 časova.

Čukarički je uspeo da iznenadi Domžale u gostima na prvoj utakmici, a sada je pred Vladanom Milojevićem i njegovim pulenima da pokažu da taj rezultat nije bio samo bljesak i da iskoriste prednost domaćeg terena i osiguraju prolaz u narednu rundu.

Slovenački tim je iskusniji u evropskim takmičenjima, ali moraće i da napadne, što može odgovarati "brđanima" da iz kontranapada preko svojih brzih igrača dođe do šanse da postigne pogodak. Meč počinje u 20:30.

Vojvodina je na iznenađenje mnogih uspela da sa dosta izmenjenim timom u odnosu na prošlu sezonu odoli naletima MTK-a u prvom susretu i izbori remi bez golova u gostima. Novosađani sada moraju iskoristiti prednost domaćeg terena i podršku koju će nesumnjivo imati sa tribina, i da dođu makar do minimalnog trijumfa kojim bi im doneo prolaz dalje. Duel u Novom Sadu počinje od 20.30.

(Telegraf.rs)