Najbolji strelac Mundijala učio srpsku decu najvećim tajnama fudbala! (FOTO)

Salvatore Toto Skilaći bio je jedan od stručnjaka koji su prethodnih dana boravili u Beogradu na fudbalskom kampu "Nacionalni tim Italije" i prenosio je svoje znanje dečacima i devojčicama iz Srbije

Dečji fudbalski kamp Nacionalnog tima Italije, organizovan uz podršku Banke Inteza, održan je po prvi put u Srbiji od 06. do 10. jula 2015. godine. Više od stotinu dece uzrasta od 7 do 14 godina imalo je priliku da kroz tehničke i kondicione treninge savlada tajne fudbala u radu sa šest istaknutih italijanskih stručnjaka predvođenih najboljim strelcem Svetskog prvenstva 1990. godine Salvatoreom Totom Skilaćijem.

- Ovde u Beogradu smo zahvaljujući podršci Banka Inteze i zato što snažno verujemo u potencijal ove nacije u svetu fudbala. Mladi ljudi koji su pohađali kamp Nacionalnog tima Italije dobili su priliku da unaprede svoje fudbalske veštine sledivši metode najboljeg zvaničnog italijanskog stručnog štaba - rekao je Skilaći i dodao da će organizatori kampa decu sa posebnim talentima i dalje pažljivo pratiti i ponuditi im mogućnost da svoje sposobnosti pokažu i u Italiji.

Školu fudbala na sportskim terenima Tržnog centra "Stadion" u Beogradu pohađali su dečaci i devojčice iz svih krajeva Srbije, a njeno održavanje omogućila je Banca Intesa, koja već devet godina daje svoj doprinos realizaciji ovakvih projekata u zemlji.

- Pružanje podrške projektima koji su namenjeni deci i mladima, bilo da je reč o njihovoj edukaciji ili psihofizičkom razvoju, jedna je od glavnih strateških smernica društveno odgovornog delovanja Banke Inteza. Verujemo da sport ne samo da afirmiše pozitivne vrednosti zajedništva, solidarnosti i pripadnosti timu, već i postavlja decu u okruženje u kojem već u najranijem periodu odrastanja mogu da razviju samopouzdanje i steknu važne liderske veštine koje će ih pratiti tokom čitavog života - izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banka Inteze.

Fudbalski kamp Nacionalnog tima Italije je sinonim za fudbal, zabavu, uzbuđenje i uspeh pod okriljem brenda "Azzurissimi" koji okuplja bivše italijanske igrače, najzaslužnije za uspehe italijanske reprezentacije na 4 FIFA Svetska prvenstva.

- Želimo da svoj deci damo šansu da nose boje Azura. Italija danas kao nikada do sada izvozi svoje znanje širom sveta, a ovim fudbalskim kampom nastojimo da italijansku fudbalsku ekspertizu prenesemo u Srbiju - izjavio je Marko Škembri, generalni direktor kompanije "World Camp Srl" koja je organizovala ovaj događaj.

Najuspešniji polaznici kampa pozvani su da sa svojim porodicama prisustvuju Danu Nacionalnog kampa Italije, trodnevnom događaju koji će se održati u Firenci na terenima akademije "Koverćano". Između ostalog, odabrani igrači moći će da uživaju u treninzima, specijalnim kursevima, obilasku Italijanskog muzeja fudbala, kao i utakmici Serije A.

- Putujemo po svetu sa italijanskim fudbalskim legendama i učestvujemo u važnim događajima kao što je i kamp Nacionalnog tima Italije u Beogradu - rekao je Masimilijano Sulja, tehnički koordinator organizacije "Azzurrissimi" koja je u Srbiju poslala i evropskog šampiona u disciplini fristajl fudbal Svena Ritosu da nastupi tokom kampa i pomogne učesnicima da novim metodama unaprede svoje veštine.

(Telegraf.rs)