Poraz Crvene zvezde na generalnoj probi: Ibanjez i Vieira dobili aplauze, a Parker zvižduke navijača!

Imaće glavobolju Grof Božović narednih dana, jer ekipa još nije uigrana, a može da ga raduje samo dobra igra poslednja dva pojačanja koja su stigla na Marakanu

Po jutru se dan poznaje, ali ako je to zaista tako, onda će ovo biti još jedna mučna i neuspešna sezona za Crvenu zvezdu i njene navijače. Crveno-beli su na generalnoj probi pred početak Superlige Srbije doživeli poraz od ruske Mordovije na svom stadionu 2:1.

Imaju razloga za strah i blago očajanje uoči početka sezone pristalice vicešampiona Srbije, jer njihovi miljenici su daleko do željene forme, što su posle dva poraza u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Kairata, sada pokazali na prijateljskom meču sa članom ruske Premijer lige, koji je poslužio kao poslednja provera pred zvanične utakmice.

Nije se na osnovi početka meča moglo pretpostaviti da će fudbaleri u crveno-belim dresovima doživeti poraz, jer su došli do vođstva već u četvrtom minutu preko Nenada Gavrića.

Igrali su dobro izabranici Grofa Božovića u tom periodu, ali ipak nisu sa prednošću završili poluvreme, pošto su gosti preko Sisujeva uspeli da poravnaju rezultat.

Mnogo bolje je domaćin otvorio drugo poluvreme i opsedao gol Mordovije, ali baš u trenutku kada je gol visio u vazduhu desio se kontranapad ruskog tima koji je pogotkom završio Lucenko, a time i postavio konačni rezultat. Mogla je Zvezda do izjednačenje preko Ibanjeza iz slobodnog udarca, ali se isprečila stativa.

Trener crveno-belih je izveo kombinovanu startnu postavu u ovom susretu, a od novajlija je dao priliku od prvog minuta pomenutom Ibanjezu i Vieiri koji je ostavio i najbolji utisak pa je sa terena ispraćen aplauzom.

Zvezda na startu Superlige igra protiv OFK Beograda u nedelju od 17 časova kao gost.

CRVENA ZVEZDA - MORDOVIJA 1:2

(Gavrić 4 - Sisujev 42, Lucenko 60)

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez, Kovačević, Grujić, Gavrić, Avramovski, Ristić, Vieira. Igrali su još: Parker, Mijailović, Rendulić, Ahčin, Jović, Jovović.

Mordovija: Čebanu, Rikov, Nakšuev, Gapon, Dudije, Le Talek, Mičel, Vlasov, Sisujev, Ivanov, Lucenko. Igrali su još: Stevanović, Mikhamtešin, Bobev.

(Telegraf.rs)