KOŠARKAŠKA PIJACA: Bivši igrač Zvezde i Partizana u Zadru, Kikanović kod Obradovića

Kratke crtice košarkaške transfer pijace...

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Elmedin Kikanović novi je član Albe, potvđeno je na sajtu nemačkog kluba.

Bosanski košarkaš je sa Albom potpisao dvogodišnji ugovor, a prošle sezone nastupao je za francuski Nansi i prosečno beležio 17,9 poena i 6,3 skokova po utakmici.

- Veoma sam srećan što sam u ovako ambicioznom klubu poput Albe. Kada je ponuda stigla nisam puno razmišljao, jer sam čuo puno dobrih stvari o klubu. Prošle sezone sam gledao igru tima i jako mi se sviđa agresivna košarka, koja se potencira u Berlinu - izjavio je Kikanović za klupski sajt.

Tokom karijere Kikanović je nastupao za Slobodu iz Tuzle i Jenisej, dok je dres Crvene zvezde nosio tri sezone u periodu od 2007-2010. godine. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je već sa 18 godina i od tada je standardni član državnog tima.

Takođe, nekadašnji košarkaš Zvezde, ali i Partizana, Ivan Marinković novi je član Zadra. Sezonu je počeo u makedonskom MZT-u, a onda je u januaru ove godine prešao u Šćećin. On je u poljskom klubu prosečno beležio 8,8 poena i 6,2 skoka po utakmici.

U ponedeljak veče pojavila se informacija da je Danilo Anđušić sporazumno raskinuo ugovor sa Bilbaom. Za njegove usluge sada je zainteresovan PAOK.

(Telegraf.rs)