Da je Vujke živ, bio bi ponosan na meč Voše i Sampdorije (FOTO)

Lale i Đenovljani večeras od 21.00 čas igraju prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope

Izgleda da je sudbina htela da samo godinu dana posle smrti Vujadina Boškova upari dva kluba koja se vezuju za njegovo ime - Vojvodinu i Sampdoriju.

Da je živ, ubeđeni smo da bi bio ponosan što će Lale odmeriti snage sa Đenovljanima, u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Jer, u Novom Sadu je 14 godina igrao fudbal i još sedam bio kao direktor. Naravno, i te 1966. kada je Vojvodina osvojila prvu šampionsku titulu.

>>> ZENGA: Dok sam vodio Zvezdu bio sam jako ljut zbog Vojvodine!

Za Sampdoriju je odigrao samo jednu sezonu, a došao je upravo iz Vojvodine 1961. godine. Međutim, kao trener ostaće zauvek upisan zlatnim slovima. Vodio je ekupu u dva narata, od 1986 - 1992. godine, kao i u sezoni 199797/98, a bio je i skaut 2006. godine. Popularni Vujke je za šest sezona osvojio pet trofeja i vodio ekipu u tri finala evropskih kupova.

- Pored ovog izazova za plasman u narednu rundu, tu je i dvostruka veza dva tima zbog Vujadina Boškova. On je ''priča'' i u Đenovi i u Novom Sadu. Učinio je divne stvari za Sampdoriju i smatram da je ovo sudbina - rekao je trener Đenovljana Valter Zenga.

U razgovoru sa novinarom Telegrafa, defanzivac Lala Radovan Pankov istakao je da neće postojati dodatna trema kod njegovih saigrača ''Vujadina Boškova''.

- Može samo da bude dodatni motiv. Svi moji saigrači, ali i ja, imamo veliko poštovanje prema Vujadinu Boškovu i svemu što je učinio za klub - rekao je Pankov.

Utakmica između Sampdorije i Vojvodine na programu je od 21.00 sat na stadionu Olimpiko. Italijanski mediji smatraju da neće biti više od 5.000 ljudi, jer se meč igra u Torinu, a ne u Đenovi.

Očekuje se oko 50-ak navijača Vojvodine, koji će biti smešteni na južnoj tribini, dok će u prodaji biti samo istočna i zapadna tribina. Zanimljivo, blagajne neće raditi na dan utakmice.

Kvota na pobedu domaćina iznosi 1.25, za remi 5.00, a za pobedu Voše kladionice daju kvotu 10.

(Izveštač Telegrafa iz Torina, Mario Marić)