Romario prolupao: Ma kakav Mesi, najbolji smo Pele, Maradona i ja!

"Brazil nema kvalitet da osvoji SP, da sutra počinje Mundijal ne bi prošao prvu fazu takmičenja", skeptičan je nekada najbolji fudbaler sveta

Legendarni brazilski fudbaler Romario (46) izjavio je da se sigurno nalazi među trojicom najboljih fudbalera svih vremena, kao i da je bolji od argentinske zvezde Lionela Mesija. Romario je još jednom iskoristio priliku i da kritikuje organizatore Svetskog prvenstva u zemlji kafe i sambe 2014. godine, rekavši da će taj šampionat biti potpuni promašaj, kao i da reprezentacija Brazila nema kvalitet da osvoji titulu na domaćem terenu.

- Mesi je dobar igrač, ali ja sam među Top tri. To znači - Pele, Dijego Maradona i ja, a toj listi mogao bih da priključim još Zinedina Zidana - poručio je Romario.

On je isprozivao selektora brazilskog nacionalnog tima Mana Menezesa, rekavši da on ne treba da vodi ekipu na Olimpijskim igrama u Londonu, već da je to posao za Neja Franka.

- Brazil je pod pritiskom da osvoji turnir u Londonu, jer mu jedino to zlato nedostaje. Nema dovoljno vremena za stvaranje tima i uigravanje za London. Kada je u pitanju predstojeće Svetsko prvenstvo u našoj zemlji, mislim da Brazil nema kvaliteta da osvoji titulu. Šta više, da sutra počinje Mundijal Brazil ne bi prošao prvu fazu takmičenja - bez dlake na jeziku je nekada najbolji fudbaler planete.

Romario, koji je predvodio Brazil do titule prvaka sveta 1994. u SAD-u, istakao je da bi na kormilu nacionalne reprezentacije voleo da vidi bivšeg selektora Južne Afrike, sada trenera Flamenga Žoela Santanu, ukoliko Menezes dobije otkaz.

- Santana je najbolji trener sa kojim sam radio - rekao je Romario.

(Telegraf.rs)