Spasavali ih Brazilci: Srpskim rukometašima bili ugroženi životi na SP, a Savez nije poslao doktora sa njima!

U ekspediciji juniorske rukometne reprezentacije nije bilo mesta za lekara da putuje na Svetsko prvenstvo, što je umalo kobno moglo da se završi po dvojicu mladih igrača

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije doživela je debakl na Svetskom prvenstvu u Brazilu, iako su pre toga najavljivali borbu za medalju i čak obećavali zlato. Međutim, sve je to palo u senku bruke za koju su glavni krivci iz Rukometnog saveza Srbije, a koja je mogla da se završi kobno po mlade srpske rukometaše.

Naime, nemarnost i neozbiljnost u RSS-u je mogla da dovede u pitanje život Darka Đukića i Mladena Šotića, jer u ekspediciji našeg tima nije bilo nijednog lekara odlukom Saveza, prenosi "Blic". Uz 17 igrača, selektora, trenera, statističara, fizioterapeuta i službenog predstavnika nije bilo mesta i za medicinsko osoblje, a bilo je itekako potrebno.

Jednom od najvećih talenata srpskog rukometa Darku Đukiću je u svlačionici skočio šećer i lice je počelo da mu se steže, a pritisak mu skočio na 200 i da nije bilo brazilkih lekara i hitne intervencije ko zna šta bi se dogodilo, ali to nije sve. Na aerodromu u Sao Paolu je pozlilo i Mladenu Šotiću, ali su doktori na aerodromu reagovali uključili infuziju i spasli život srpskom igraču.

Selektor našeg nacionalnog tima Dejan Perić je izjavio da je on tražio da pođe i lekar sa njima, dok u RSS-u priznaju da su napravili propust i da im je ovo za nauk da se više nikada neće dogoditi isto.

- Sigurno da sam tražio da doktor krene sa nama na put. Upozoravao sam da nam je naophodna lekarska ekipa - izjavio je Perić, dok je potpredsednik Saveza RSS-a svestan šta je urađeno.

- U Brazilu je bio fizioterapeut, a bila im je na raspolaganju i medicinska služba domaćina. Međutim, očekuemo izveštaje i ovo bi trebalo da nam bude za nauk i da bude tema za razmišljanje. Slažem se da bi bilo bolje da smo vodili doktora. Uglavnom na velika takmičenja doktor ide i moramo da vodimo lekarsku ekipu. To nam je nauk.

(Telegraf.rs)