Valensija želi Miroslava Đukića za trenera

Mladi srpski stručnjak je na pragu ulaska u Primeru sa Valjadolidom, a klub sa Mestalje želi da ga angažuje na leto

Kad je muka, ajde Đuka! Mladi srpski stručnjak Miroslav Đukić je glavni kandidat da od leta sedne na klupu španske Valensije, kluba u kojem je tokom igračke karijere ostavio neizbirisiv trag.

Valensija je trenutno trećeplasirana u španskoj Primeri i sutra igra prvi polufinalni duel Lige Evrope. Reklo bi se da su ostvarili ciljeve u ovoj sezoni. Ipak, situacija u klubu je daleko od idealne. Valensija je tokom većeg dela sezone držala treću poziciju sa ogromnom bodovnom razlikom u odnosu na pratioce. U poslednje vreme se ta prednost polako topi. Četvrtoplasiranoj Malagi beže samo jedan, a petorangiranom Levanteu skromna četiri boda. 

Plasman u Ligu šampiona je neophodan klubu sa Mestalje koji se nalazi u dužničkoj finansijskoj krizi i izostanak iz elitnog takmičenja bi značio finansijski krah. Aktuelni trener Unai Emeri je pod sve većim pritiskom, pogotovo posle teško poraza minulog vikenda od Espanjola (0:4). Ukoliko ih Atletiko eliminiše iz Lige Evrope, a rivali u Primeri ih prestignu, Emeri slobodno može da pakuje kofere, a prema pisanju nekoliko dobro obaveštenih španskih medija (među kojima je i uticajni "AS"), Miroslav Đukić je glavni kandidat da ga nasledi. 

Mladi srpski stručnjak trenutno vodi španskog drugoligaša Valjadolid sa kojim je na pragu plasmana u Primeru (trenutno su drugi) i podigao je sebi rejting na Pirinejima. Đukić je do sada sa uspehom vodio mladu reprezentaciju Srbije, postavio je temelje Partizana koji dominira poslednjih godina u Srbiji, a sa "A" selekcijom Srbije nije ni imao vremena da se pokaže, jer je oteran zbog sukoba sa predsednikom FSS-a Tomislavom Karadžićem.

Đukić je jedna od igračkih legendi Valensije, za koju je tokom šest sezona odigrao 148 prvenstvenih utakmica, osvojio Primeru i igrao finale Lige šampiona. Predsednik Valensije Ljorente vrlo dobro zna Đukića i svestan je činjenice da bi on bio opcija naprihvatljivija za navijače. Ostali kandidati su Hoakin Kaparos i Maurisio Poketino...