ŽIVKOVIĆ MOGAO DA BUDE JUNAK: Hrabri Partizan poražen sa igračem manje u Belorusiji (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli od 45. minuta igrali bez isključenog Jevtovića, a gol odluke postigao je Gordejčuk u 75. minutu

Dugo će navijačima Partizana ''igrati pred očima'' prilike Andrije Živkovića koji je mogao da potopi BATE Borisov, ali su crno-beli u Belorusiji pokazali da je Liga šampiona realnost, iako su posle hrabre igre poraženi rezultatom 1:0 (0:0).

Kažemo hrabra igra jer su crno-beli čitavo drugo poluvreme igrali bez isključenog Marka Jevtovića. Nisu dozvolili protivniku da praktično priđe golu Živka Živkovića, ali ih je prva neopreznost u 75. minutu koštala primljenog gola. Gordejčuk je sam kao duh ostao na petercu i šutem glavom doneo minimalnu prednost beloruskom prvaku pred revanš u Beogradu za sedam dana.

NIJE IMAO TV U SVLAČIONICI: Isključeni vezista Partizana otkrio odakle je gledao drugo poluvreme

Šteta za crno-bele koji su samo nekoliko trenutaka ranije imali kolosalnu šansu da povedu. Živković je pobegao svojim čuvarima, prebacio loptu na levu nogu, imao gol ispred sebe, ali i golmana Černika koji je maestralno intervenisao. Isto kao i u 13. minutu kada je zlatni omladinac izašao ''jedan na jedan'' sa beloruskim golmanom.

BATE ništa nije pokazao u ovom duelu i s pravom možemo reći da Partizan ima realne šanse da se domogne grupne faze LŠ pred svojim navijačima. Dve prilike Rodionova u prvom i ovaj gol u drugom poluvremenu su jedino vredno pomena u domaćoj ekipi.

A, kako je sve počelo...

Najbolji Partizanom skaut za ovaj meč bio je bivši igrač i trener crno-belih Vuk Rašović. S pravom je trener Dinama iz Minska istakao da Beograđani moraju najpre da odgovore napadima BATE-a u prvih 15 minuta kako bi imali priliku da igraju ravnopravan fudbal.

PARTIZANOV HEROJ IZ BELORUSIJE: Evropa ne prašta promašene šanse!

Jer, domaći tim je već u 7. minutu imao veliku priliku preko Rodionova, ali je njegov šut odbranio Živković. Golman Partizana je fenomenalno intervenisao i u 16. minutu. Isti igrač je tukao glavom i ista odbrana crno-bele ''jedinice''.

Međutim, samo tri minuta ranije vrlo lako je moglo da stoji 0:1 na semaforu Borisov Arene. Abubakar je povukao kontru i izbacio  Andriju Živkovića samog ispred Černika, ali je golman BATE-a uspeo da odbrani. Stekao se utisak da je Žile nešto slabije primio loptu, što mu je bila otežavajuća okolnost.

Igrao se 20. minut kada je Jevtović dobio žuti karton na sredini terena i to tada nije bila briga za Partizan, ali, ispostaviće se kasnije, jeste u 45. minutu pošto je vezista crno-belih zaradio i drugu opomenu, odnosno crveni karton. U tom periodu Beograđani su izgledali dosta bolje na terenu, ne računajući šansu Aleksijeviča i šut sa 25 metara koji je Živković na jedvite jade izbacio u korner.

HLEB: Gledao sam mečeve Partizana i Zvezde i znam šta nas čeka u Beogradu!

Milinković je nedugo posle početka drugog dela u igru ubacio Trujića umesto neprimetnog Božinova, što je značilo da je Oumaru otišao u sredinu. Sjajno su crno-beli zatvorili prilaze golu i vrebali su šanse iz kontranapada.

BATE je, s druge strane, igrao fudbal na nekih 40 metara od gola Živkovića, a njegovi štoperi su u 69. minutu načinili grešku koja je mogla da ih skupo košta. Ipak, pomenuta šansa Živkovića je otišla u nepovrat, a kazna je usledila u 75. minutu.

FOTO UBOD: Neobičan stajling člana uprave Partizana na tribinama u Borisovu!

Kako je vreme odmicalo, tako je i Partizan padao u igri. Uspeli su da se izvuku da ne prime drugi gol, ali samo zahvaljujući Živkoviću i odbranama u 85. minutu. Vredi pomenuti da je golman crno-belih apsolutno bio najbolji na terenu.

BATE BORISOV - PARTIZAN 1:0

(Gordejčuk 75)

BATE BORISOV: Černik, Mladenović, Poljakov, Jablonski (Signevič 71), Aleksievič, Zavnerčik, Milunović, Volodko (Stasevič 64), Hleb (Baga 86), Gordejčuk, Rodionov

Nisu igrali: Soronko, Gaidučuk, Karnicki, Oleknovič.

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Fabrisio, Balažic, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov (Trujić 53)

Nisu igrali: Kljajić, Bandalovski, Ćirković, Ninković Šaponjić.

POGLEDAJTE KAKO JE TEKAO BLOG UŽIVO:

KRAJ - BATE JE POBEDIO REZULTATOM 1:0

85. minut - Ponovo je Živković spasio Partizan svojom sedmom odbranom.

75. minut - GOLLL!!! Strelac Gordejčuk. BATE vodi 1:0

70. minut - Auuu, kakva šansa za Živkovića. Ponovo je sjajno istrčao kontru i ponovo mu je Černik odbranio zicer.

65. minut - Situacija koju je Partizan čekao dogodila se u 65. minutu kada su Živković i Abubakar istrčali kontru, a posle svega bio je korner.

64. minut - Izmena i u domaćem timu. Volodko je ustupio mesto Staseviču.

58. minut - Jalova inicijativa domaćeg tima. Bez ideje kako prići Živkovićevom golu.

53. minut - Izmena u Partizanu. Trujić je na terenu, na klupu se preselio Božinov.

47. minut - Konfuzija u kaznenom prostoru Partizana, loptu je ejdva izbacio Fabrisio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena u sastavu Partizana.

POLUVREME U BORISOVU - 0:0

45. minut - CRVENI KARTON!!! Partizan je ostao bez igrača manje. Jevtović je dobio drugi žuti karton i za njega je ovaj meč završen.

Pogledajte Živkovićev zicer koji nije pretvorio u gol Partizana (VIDEO)

43. minut - Dobar centaršut Mladenovića, pogrešio je Živko Živković, ali niko od domaćih igrača nije to ispratio. Već u narednom napadu Brašanac je povukao kontru i fauliran je uz žuti karton Gordejčuka.

37. minut - Strašan šut Aleksijeviča sa 25 metara, ali je Živković ponovo sjajno reagovao i izbacio u korner. Neočekivana šansa za BATE posle dobre igre Partizana.

31. minut - Oboren je Živković na desnoj strani, a Babović je dobro centrirao u peterac. Ipak, samo treći korner za Živkovića posle kog je viđena velika gužva u petercu.

27. minut - Tempo igre je donekle opao. Abubakar je trenutno najraspoloženiji u igri Partizana, dvojica moraju da ga čuvaju.

20. minut - Žuti karton za Jevtovića, povukao je Hleba za dres i zaustavio ga u akciji.

16. minut - Ponovo je Živko Živković spasio Partizan. Uvukao se Rodionov među dva štopera crno-belih, šutirao glavom, ali je golman Partizana maestralno intervenisao

14. minut - Velika šansa za Partizan. Abubakar je povukao kontru i izbacio Živkovića samog ispred Černika, ali je golman BATE-a uspeo da odbrani. Vredi pomenuti i to da Živković nije najbolje prihvatio loptu.

10. minut - Prva prilika za Partizan nakon kornera. Pokušao je Fabrisio, ali je sa nekih sedam metara šutirao preko gola.

CRTICE IZ BELORUSIJE: NOVINAR TELEGRAFA JAVLJA DA JE BORISOV ARENA I TE KAKO AKUSTIČNA. KADA DOMAĆI NAVIJAČI VIKNU ''BATE, BATE'' ČINI SE DA NA TRIBINAMA IMA 40.000 NAVIJAČA, A NE 15.000

7. minut - Sjajan šut Rodionova, ali još bolja odbrana Živkovića koji je spasio siguran gol.

3. minut - Velika gužva stvorila se u kaznenom prostoru BATE-a, nakon kornera Babovića. Već u sledećem napadu domaćin je ozbiljno pripretio kada je Živković izbacio u korner.

2. minut - Opasna lopta ''iz dubine'' za Gordejčuka, ali je Živković izašao na 15 metara i uhvatio loptu. Moglo je da bude opasno.

1. minut - Počela je utakmica, sa centra je krenuo Partizan.

- Poslednja vest iz Borisova pred početak meča glasi da Grobari nisu stigli na vreme.

20.20 - PARTIZAN POTVRDIO PISANJE TELEGRAFA - DEVIĆ JE VELIKA ŽELJA

Kao što je Telegraf prvi objavio, Marko Dević je Partizanova želja. Ovu informaciju potvrdili su čelni ljudi srpskog šampiona u Belorusiji.

19.51 - POZNATI SU SASTAVI ZA VEČERAŠNJI MEČ

BATE BORISOV: Černik, Mladenović, Poljakov, Jablonski, Aleksievič, Zavnerčik, Milunović, Volodko, Hleb, Gordejčuk, Rodionov

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević Fabrisio, Balažic, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov

19.33 - OVO SIGURNO NISTE ZNALI - ĆIRKOVIĆ OTKRIO MOTIVACIONI GOVOR TARIBA VESTA U NJUKSALU

Nekadašnji fudbaler Partizana i čovek koji im je 2003. godine doneo grupnu fazu LŠ, Milivoje Ćirković, otkrio je neverovatnu stvar - da je Taribo Vest zamolio Lotara Mateusa da izađe iz svlačionice i održao fenomenalan motivacioni govor.

19.25 - URNEBESNA PORUKA NAVIJAČA PARTIZANA

19.22 - BOŽINOV TVRDI DA ĆE BITI 2:0 ILI 2:1 ZA CRNO-BELE

- Ne vidim da BATE ima igrače kao što su Babović ili Živković, kao Abubakar ili ja, dosta nas je koji mogu da reše utakmicu jednim potezom - jasan je bio Bugarin. OPŠIRNIJE OVDE.

19.18 - KOGA SU TO OD VELIKANA ''TUKLI'' BATE I PARTIZAN U POSLEDNJIH 15 GODINA

I jedni i drugi su imali nekoliko velikih mečeva u 21. veku. BATE kroz grupne faze LŠ, partizan najviše te 2003. godine. Podsetite se najboljih - OVDE.

19.09 - PODSETITE SE GOLOVA BELORUSA PROTIV VIDEOTONA

19. 07 - PODSETITE SE GOLOVA PARTIZANA PROTIV STEAUE

18.52 - ANKETA KAŽE - PARTIZAN

Na zvaničnom sajtu UEFA postavljena je anketa putem koje se možete izjajsniti koji tim će proći u grupnu fazu. Čak 86 odsto ispitanika je reklo Partizan.

18.33 - OČEKIVANI SASTAVI:

BATE BORISOV: Černik, Žarnerčik, Dubra, Milunović, Mladenović, Aleksijevič, Staseviš, Karnicki, Hleb, Gordejčuk, Rodionov

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević Fabrisio, Balažic, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov

18.24 - EVO ŠTA KAŽU KLADIONICE ZA VEČERAŠNJI MEČ:

Kec na BATE iznosi 2.25, kvota na remi je 3.15, dok je na pobedu Partizana 3.35, ali vredi pomenuti da su kvote na crno-bele u blagom padu. Zanimljivo, kladionice su ubeđene da neće doći 3 ' jer je kvota velikih 2.58. Na GG je 2.13, na NG iznosi 1.67, a čak 1.54 da će Partizan dati jedan gol.

Osim na konačan ishod, kvota pada i na 0-2, da neće pasti gol u oba poluvremena, iz x-x, ali i na to da Partizan prvi daje gol.

18.05 - DOMAĆI TIM VEĆ DVA MEČA NIJE DAO GOL, DOK JE PARTIZAN POSTIGAO ČETIRI

BATE je u poslednjem prvenstvenom meču odigrao samo 0:0 protiv Gomela, dok su kolo ranije poraženi kod kuće od Dinama iz Minska (0:1). S druge strane, Partizan je poražen u derbiju od Vojvodine (3:2), ali je nešto ranije savladao Spartak sa 2:1, golom u 95. minutu.

17.58 - RTS NEĆE PRENOSITI MEČ

RTS večeras neće direktno prenositi prvu utakmicu plej-of runde kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona između BATE Borisova i Partizana.

- Prema ugovoru koji RTS ima sa Uefom, naša kuća direktno prenosi utakmice Lige šampiona koje se igraju sredom, kao i utakmice Lige Evrope koje su na programu četvrtkom - između ostalog stoji u saopštenju. Opširnije PROČITAJTE OVDE.

17.50 - TELEGRAF JE U PONEDELJAK VEČE PRISUSTVOVAO TRENINGU PARTIZANA U MINSKU

Fudbaleri Partizana odradili su trening na stadionu “Traktor” u Minsku, jer su smešteni u tom gradu, pošto se stadion u Borisovu se nalazi 75 kilometara od Minska, pa da ne bi gubili vreme na putovanje.

Posle treninga beloruski novinari su uzimali izjave od Abaubakar Oumarua i Valeri Božinova. Sa druge strane Stefan Babović je srpskim novinarima rekao da je sve ono što se desilo na aerodromu ruska škola.

17.40 - OČEKUJE SE PUNA BORISOV ARENA:

Organizatori predviđaju da će na meču BATE - Partizan biti oko 12.000 ljudi. Kapacitet je smanjen zbog pravila UEFA, a očekuje se između 300-500 Grobara u Belorusiji.

17.30 - BELORUSI SU POMALO I NADMENO GOVORIO O VEČERAŠNJOJ UTAKMICI:

- Znamo da je Partizan jak u napadu, ali prvenstvo Srbije i Liga šampiona su dva potpuno različita takmičenja. Mi smo dobro pripreljeni. Nema velikog pritiska. Očekujemo da pružimo bolje partije od ovih koje smo prikazali u prvenstvu u poslednje vreme - rekao je defanzicav Denis Poljakov.

17.20 - PROČITAJTE ŠTA JE TRENER PARTIZANA ZORAN MILINKOVIĆ REKAO U NAJAVIO OVOG MEČA:

- Nećemo menjati naš stil, nastavićemo sa napadačkom igrom i u Belorusiji. Izuzetno respektujemo BATE, znamo da su igrali tri puta u Ligi šampiona u poslednje četiri godine. To ukazaje da poseduju iskustvo, čak i rutinu za najveće takmičenje. Uprkos tome, mi želimo da se takmičimo i učinimo sve kako bi ostvarili san - rekao je Milinković novinarima po dolasku u Belorusiju.

>>> Ovde možete da pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)