Čovićev zet zapalio forum zvezdaša: Registrovao se, odgovara na pitanja navijača i proziva Vujoševića!

Član UO KK Crvena zvezda Miloš Ninković uključio se na jedan od internet foruma gde se okupljaju pristalice crveno-belih i odgovara na sva njihova pitanja

Član Upravnog odbora košarkaškog kluba Crvena zvezda Miloš Ninković od pre nekoliko dana zvanično je postao član internet foruma na sajtu redstarbelgrade.info na kome se okupljaju navijači crveno-belih i učestvuje u direktnoj komunikaciji za pristalicama kluba.

Ovaj potez bivšeg predsednika Crvene zvezde Beograd je po prvi put viđen u srpskom sportu da na taj način neko od najviših zvaničnika kluba bude u direktnom konktaktu sa navijačima i odgovara na sva njihova pitanja u vezi sa klubom, igračima i svime što ih zanima.

Njegova pojava na forumu je izazvala lavinu pozitivnih komentara među njima, ali i bezbroj pitanja na koja je on uglavnom odgovarao bez ustručavanja.

Fanove šampiona Srbije je najviše interesovalo formiranje tima za narednu sezonu, dovođenje pojačanja, kakva je politika kluba u vezi sa igračima iz sopstvenog omladinskog pogona, klupske finansije, ciljevi i planovi, kao i pitanja o fudbalskom klubu, a nisu izostala i sitna peckanja upućena večitom rivalu Partizanu.

PREGOVARAMO SA DVA STRANCA

Kada su u pitanju dolasci novih igrača, naročito stranaca, Ninković je istakao da se pregovara sa dvojicom igrača čija se imena nisu pojavljivala u medijima, kao i da se neki košarkaši dovode u vezu sa klubom samo da bi podigli sebi cenu.

- Nije dobor licitirati sa imenima. Neki igrači i njihovi menažderi sami puštaju dezinformacije kako bi sebi i svojim klijentima podigli cenu preko našeg imena. Puno je dezinformacija oko eventualnih pojačanja, Prava imena, na sreću još nisu spomenuta - napisao je Ninković uz napomenu da je prioritet dovođenje dva pojačanja.

On se osvrnuo i na čitavu situaciju oko Markusa Vilijamsa od toga da je bilo razgovora o njegovom ostanku u klubu kao i kazni koja će mu biti izrečena od strane kluba kada bude FIBA iznela svoju kaznu o suspenziji.

- Bilo je planirano da Vilijams ostane, ali pošto će njegova suspenzija biti verovatno šestomesečna, ta opcija nije realna. Njemu premije nisu isplaćene do konačne odluke FIBA. Naš pravilnik je rigorozan u takvim slučajevima, ali moramo salgedati i njegovu ulogu u prošlosezonskim uspesima i doneti odluku, ali ne pre donošenje konačne odluke FIBA.

Što se tiče mlađih igrača i talenata, Ninković je napisao da će određeni igrači dobiti mnogo značajniju ulogu u narednoj sezoni, a da je potpisivanje profesionalnih ugovora sa nekolicinom talentovanih juniora i njihovo priključivanje pripremama seniorskog tima pokazatelj kakvo je opredeljenje kluba.

UDAR NA ZORANA SAVIĆA

Takođe, on se osvrnuo i na najveći problem ne samo košarke, nego i srpskog sporta, odlazak mladih i perspektivnih igrača i za to okrivio menadžere, a govoreći o njima naveo je da postoji grupa menadžera sa kojima klub ne želi da sarađuje ni na kakav način upravo iz takvih razloga.

- Glavni razlog je u većini slučajeva uticaj na igrače sa strane, uglavnom od menadžera, da klub određenog igrača nedovoljno forsira, ne planira u prvom timu, pričaju priče da je baš na njegovoj poziciji najveća gužva i da neće dobiti šansu. Objašnjava im se da su preveliki talenti da bi nekom bili rezerva.

- Obično su roditelji ti koji menadžerima, obično nesvesno, ostavljaju prostor da uđu na mala vrata. Glavne menadžere u ovom poslu sam već naveo, ali ću i ponoviti. Braća Zoran i Goran Savić, Dragan Delić, Spomenko Pajević su glavni režiseri takvih stvari, mada ima još pojedinaca koji slede njihov primer - bio je odgovor Ninkovića koji je rekao i da je bivši proslavljeni reprezentativac Jugoslavije Zoran Savić krivac za odlazak talentovanog Vojislava Stojanovića.

Kada su u pitanju finansije kluba, budžet, plate igrača, član UO Zvezde je naveo da se zaposleni u klubu isplaćuju na vreme uz odstupanja od eventualno par dana.

- Igračima se desi da neki put kasne plate, ali se sustigne i kompletno se isplate u razumnom roku. Njihove plate nisu tajna, ali je neumesno pričati o tome, ima sve u budžetu. Kada su u pitanju dogovanja prema bivšim igračima, Katić je isplaćen kompletno, Tadiji Dragićeviču imamo još jednu ratu sledeće nedelje da isplatimo, a Radenović će biti isplaćen kompletno do kraja septembra.

OD TRANSFERA 1,6 MILIONA EVRA

Crvena zvezda je, prema njegovim rečima, u ovom trenutku na pozitivnoj nuli kada se pogleda stanje zatečeno u klubu 2011. godine i u ovom trenutku i uporedi prihodna i rashodna strana. Uz to je navedeno da po prvi put je klub u situaciji da deo duga iz prethodne sezone ne prebacuje u budžet za tekuću.

- Zahvaljujući dobroj sezoni, sponzorima i dobrom prelaznom roku u kome smo do sada prihodovali 1,6 miliona evra imamo po prvi put luksuz da jedan deo duga ne prebacujemo u budžet za sledeću sezonu - napisao je Ninković koji se osvrnuo i na ono što se prošle godine često potenciralo, a to je pomoć države Zvezdi i Partizanu.

On je izneo podatak koliki novčani iznos dobijaju dva najveća srpska kluba od države preko sponzora koje im je ona obezbedila i tako pecnuo trenera crno-belih Duška Vujoševića koji je često prethodne godine govorio o nejednakom tretmanu države.

- Kroz Telekom i malo grad Beograd oko 1.000.000 evra na godišnjem nivou je bilo prošle godine, a toliko očekujemo i ove. Takođe naše komšije (Partizan prim. aut) isto zaslugom države imaju oko 1.000.000 evra godišnje što znači vrlo uravnoteženo sa strane države bez obzira šta priča trener bez rominga i ugovora - napisao je Ninković i dodao koliki deo se vraća državi na različite načine.

- Neto doprinos države u slučaju prošle i ove sezone ne bi trebalo da pređe nekih 40%, tj. ako da milion evra kroz poreze, zakupe i osta stvari vezane za državu direktno se vrati oko 600.000, a indirektno država zarađuje. Tačne podatke ćemo objaviti ovih dana.

TRI MEČA U ARENI 2015/2016

Pored svega toga Ninković je napomenuo da će crveno-beli sigurno tri meča prve faze Evrolige igrati u Areni i izneo podatke o neto zaradi od igranja u toj hali koja iznosi oko 130.000 evra, dok je u Pioniru 45.000 evra, te da će se produžetku ugovora razgovarati sa Lukom Mitrovićem posle reprezentativne akcije, a da će situacija sa Jakom Blažičem biti poznata narednih dana.

Na kraju je stigao i da se našali posle pitanja jednog od forumaša zašto više nema na utakmicama u Areni atraktivnih igračica, rekavši da je njegova tašta (supruga Nebojše Čovića prim. aut.) zabranila.

(Telegraf.rs)