NEVIĐENA BRUKA: Olimpijska šampionka uletela u traku druge takmičarke i nije diskvalifikovana! (FOTO) (VIDEO)

Prosto je neverovatno da zvanične sudije nisu videle da je Veronika Kembel-Braun u kvalifikacijama na 200 metara prekršila jedno od osnovnih pravila u trkama na kratkim deonicama

Sudije na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u atletici uopšte ne rade dobro svoj posao i to se potvrdilo još jednom tokom kvalifikacija na 200 metara za atletičarke. Olimpijska šampiona Veronika Kembel-Braun je grubo prekršila jedno od osnovnih pravila i ostala nekažnjena, tačnije nije diskvalifikovana iz finala.

Sprinterka sa Jamajke je tokom trke prilikom izlaska iz krivine prešla u drugu stazu, ispred atletičarke iz Velike Britanije Margaret Adeoje, i tako grubo prekršila jedno od osnovnih pravila trka na kratkim deonicama - takmičar ne sme prelaziti iz svoje trake u drugu traku. Britanka je ostala zatečena što je pokazala i gestikulacijom rukama pred samim ciljem.

Jamajčanka je to uradila i čak trijumfovala u svojoj kvalifikacionoj grupi i plasirala se u polufinale, a i ona sama je ostala zatečena kada je odgledala snimak trke na velikom video bimu i videla šta je uradila, međutim, sudije ni nakon toga nisu je diskvalifikovale iz nastavka takmičenja, iako je po svim pravilima to trebalo da urade.

Na sreću britanske takmčarke, ona je završila kao treća, pa je i ona prošla u polufinale, ali to svakako ne može ublažiti grubo kršenje pravila.

(Telegraf.rs)