NADU IM NIKO NE MOŽE ODUZETI: Može li Vojvodina da napravi novo čudo u Evropi?

"Lale" su jednom već uspele protiv favorita da trijumfuju 4:0, pa zašto to ne bi uradile i večeras od 20.30 protiv Viktorije?

Svi znamo da su čuda moguća, pa zašto onda jedno takvo ne bi mogli napraviti i fudbaleri Vojvodine! Novosađani igraju revaš meč na svom terenu u poslednjoj rundi kvalifikacija za ulazak u Ligu Evrope protiv Viktorije iz Plzenja i pokušaće da nadoknade ubedljiv poraz od 3:0 iz prve utakmice u Češkoj.

Svesni su svi da je pred izabranicima Zlatomira Zagorčića nemoguća misija, ali i svi takođe veruju da su "lale" kadre da načine još jedan podvig, uostalom napravile su to već jednom tokom ovih kvalifikacija kada su u Italiji razbili slavnu Sampdoriju 4:0, pa zašto nešto slično ne bi mogli da ponove u Novom Sadu.

Iako dobro znaju da protivnik ima ogromnu prednost, pomirenje sa porazom i ispadanjem pred takoreći vratima plasmana u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja, ne pada nikome na pamet u taboru crveno-belih iz "srpske Atine".

- Ovde nema izgovora. Neću da pričam o povredama, nego da kažem da nam je u večerašnjem meču potreban kolektiv, složen, borben i hrabar da se odupre snažnom protivniku. Bio sam deo reprezentacije koja je letos od Češke na Evropskom prvenstvu za mlade poražena 4:0. Češke igrače osim kao nesumnjive znalce doživljavam i kao prave ratnike. Za razliku od prve utakmice u kojoj smo bili bojažljivi i konfuzni, večeras moramo da uzvratimo Viktoriji istom merom. Prsa u prsa, pa kud puklo - pršti od želje prva violina Voše Mirko Ivanić.

Uoči prvog susreta trener Vojvodine je imao mnogo problema sa povredama igrača, a i sada situacija nije najsjajnija. Ogroman problem će predstavljati neigranje bombardera Aleksandra Stanisavljevića čiji su prekidi pola gola, a koji ne može da igra zbog parnih kartona. Takođe lakših problema sa povredama imaju i Nino Pekarić, Radovan Pankov i Darko Puškarić, ali će svi stisnuti zube.

Nema sumnje da će "Karađorđe" biti i večeras ispunjen do poslednjeg mesta i ovaj tim Vojvodine to svakako zaslužuje bez obzira koji rezultat bio na kraju, ali je sigurno da će im podrška sa tribina uliti značajno samopouzdanje i biti dodatni motiv da pokažu šta znaju.

Svi se nadamo da bi moglo da se ponovi nešto što smo imali prilike ne tako davno da vidimo od mlade reprezentacije Srbije koja je baš u Novom Sadu bila poražena u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo od Švedske 3:0, a onda u revanšu na severu Evrope pobedila čak 5:0, pa što ne bi i "lale" napravile sličnu stvar.

Utakmica na Karađorđu se igra od 20.30 uz direktan prenos na RTS 1.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)