Partizan slavio u meču sa dosta čudnih sudijskih odluka: Živković sačuvao pobedu protiv OFK Beograda! (VIDEO)

Crno-beli ostaju treći na tabeli posle trijumfa od 2:1 na svom terenu

Partizan je upisao nova tri boda! Delovalo je da će to biti rutinski, ali je na kraju bilo gusto za ekipu Zorana Milinkovića, koja je slavila protiv OFK Beograda rezultatom 2:1 u meču osmog kola.

Partizan - OFK Beograd 2:1 (2:0)

(Živković 6, Šaponjić 36. - Ignjatijević 52)

>>> Pogledajte kako je Živko Živković spasio Partizan u završnici meča protiv OFK Beograda! (VIDEO)

SASTAVI

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Ćirković, Bandalovski, Jevtović, Brašanac (od 74. Lukić), A. Živković, Ilić (od 85. Ninković), Oumaru (od 55. Trujić), Šaponjić.

OFK BEOGRAD: Čupić, Ješić, Planić, Savić, Ignjatijević, Damjanović, Stejepanović (od 40. Gojkov), Jovanović, Avramovski (od 46. Rajevac), Liščević, Subašić (od 74. Simić).

Trener Partizana Zoran Milinković odlučio je da napravi novinu u sastavu: izostavio je Nemanju Petrovića, a promenio stranu beku Ivanu Bandalovskom - umesto na desnoj, Bugarin je igrao po levoj strani.

U prvom poluvremenu, na terenu je postojala jedna ekipa: inicijativa, posed lopte, diktiranje igre - sve je bilo u rukama crno-belih. Pritisak su od samog starta najavili Abubakar i Ilić, a gol je već u ranoj fazi postigao Živković.

Oumaru je prosledio pas Iliću na levoj strani, a iskusni kapiten je uputio loptu ka Živkoviću na drugoj stativi, koji je uspeo da maltene unese loptu u mrežu.

Nijedan šut ka golu gosti nisu imali, pokušavali su da stignu do gola forsirajući stranu na kojoj je Bandalovski, ali je sve to bilo jalovo, bez konkretne završnice.

Ni crno-beli nisu preterano briljirali, verovatno povučeni time što je protivnik bio nedovoljno ambiciozan. U finišu poluvremena je ipak šampion uspeo da duplira prednost - premda, koliko se čini, iz ofsajda. Centrirao je Vulićević, glavom pogodio Šaponjić.

>>> DA LI JE OFK OŠTEĆEN PROTIV PARTIZANA? (VIDEO)

Mnogo zanimljivije bilo je u nastavku - pogotovo jer je OFK Beogad za manje od dva minuta mogao da postigne dva gola za izjednačenje.

Posle duela Subašića i Živka Živkovića, lopta je stigla do Ignjatijevića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, koji je uspeo da umanji prednost domaćih.

Samo nekoiko sekundi kasnije je kiksnula odbrana crno-belih, i kontra je sevnula - Ješić je iskosa šutirao i za nekoliko centimetara poslao loptu pored stative.

Konačno se igra razvijala, OFK Beograd je krenuo hrabrije da igra, pogotovo kada je u igru ušao Simić - koji je imao fantastičnu priliku u 83. minutu, ali je siguran gol spasao golman crno-belih Živković.

Sjajne prilike su na drugoj strani imali Vulićević i Brašanac, ali njihovi promašaji nisu kažnjeni.

Uz diskutabilan gol Šaponjića, na meču je viđeno još nekoliko diskutabilnih situacija, a još jedna od važnijih  je nedodeljivanje kapitenu OFK Beograda Bogdanu Planiću drugog žutog kartona u finišu meča kada je bilo očigledno da je njegov start trebalo da bude na taj način sankcionisan.

TABELA: Crvena zvezda 17 (-1), Javor 15 (-1), Partizan 15, Vojvodina 13, Radnički Niš 12 (-1),  Novi Pazar 12, Mladost Lučani 11 (-11),  Borac 11...

TOK MEČA

90+2 - KRAJ!

89. minut - Bogdan Planić pravi novi faul za žuti karton, ali sudija Brdar mu oprašta. Kapiten OFK-e već ima jedan žuti karton.

85. minut - Poslednja izmena u Partizanu: Ninković u igri umesto Saše Ilića.

84. minut - Kakva intervencija Živka Živkovića - u situaciji jedan-na-jedan sa Simićem je istrčao na vreme i spasao ekipu.

82. minut - Treći žuti karton za fudbalere OFK Beograda: ovaj put opomena za Simića za faul nad Andrijom Živkovićem.

76. minut - Žuti karton za Lišćevića.

74. minut - Druga izmena u Partizanu: Darko Brašanac napušta igru, i menja ga Saša Lukić.

U istom momentu, poslednja izmena u OFK Beogradu: Subašića menja Simić.

67 .minut - Nova šansa za domaće! Bandalovski je proigrao Brašanca, ovaj se izvukao za šut u bliži ugao, ali je Čupić dobro intervenisao.

61. minut - Odličnu priliku propušta Partizan: Vulićević je vukao kontru sam skoro preko celog terena po desnoj strani, ali je suviše laganu loptu Planić skinuo i otklonio opasnost.

55. minut - Izmena u Partizanu: U igri je Trujić umesto Abubakara.

53. minut - Zamalo 2:2! Kakav bi to šok bio za domaće, krenuo je Ješić punim trkom, iskoristio neozbiljnost odbrane i zamalo promašio drugu stativu!

52. minut - GOOOL! Nikola Ignjatijević, nekadašnji igrač Crvene zvezde, smanjuje prednost Partizana!

Druga izmena u OFK Beogradu: Avramovskog menja Rajevac.

45 - Poluvreme!

44. minut - Žuti karton za Bogdana Planića zbog starta nad Šaponjićem. Slobodan udarac izveo je Andrija Živković, koji je u živom zidu pogodio Avramovskog.

40. minut - Izmena u OFK Beogradu: Stjepanović napušta igru i menja ga Gojkov.

36. minut - GOOOOL! Šaponjić duplira vođstvo Partizana! Fantastičan centaršut Vulućevića sa desne strane iskoristio je mladi napadač, koji je glavom lagano savladao Čupića.

>>> DA LI JE OFK OŠTEĆEN PROTIV PARTIZANA? Sumnjiv gol Šaponjića za 2:0 (VIDEO)

26. minut - I dalje bez prilike koju bi valjalo zabeležiti u ovom tekstualnom prenosu.

Na stadionu u Humskoj je i doskorašnji trener "romantičara", Vladimir Petrović Pižon.

17. minut - Spor tempo meča. Partizan uglavnom ima loptu u svom posedu, a novih prilika nema.

12. minut - Crno-beli od početka vrše pritisak, terenska inicijativa je u njihovim rukama.

6. minut - GOOOOL! Partizan vodi pogotkom Andrije Živkovića!

U akciji su učestvovali fudbaleri koji su imali solidne prilike već u drugom i četvrtom minutu - Oumaru je prosledio pas Iliću na levoj strani, a iskusni kapiten je uputio loptu ka Živkoviću na drugoj stativi, koji je uspeo da maltene unese loptu u mrežu.

4. minut - Prva šansa: Saša Ilić.

NAJAVA MEČA

Ovo je čak 121.međusobni susret između Partizana i OFK-e. Tokom prethodne sezone ova dva tima su se sastajala dva puta, a crno-beli su bili nešto uspešniji.

U jesenjem delu šampionata meč u Humskoj je završen nerešenim rezultatom 1:1, dok je u prolećnom delu Partizan slavio na Karaburmi rezultatom 3:1.

"Romantičare" sa klupe sada predvodi Dragoljub Bekvalac, koji je u novoj misiji da sredi neku ekipu u Superligi.

ZORAN MILINKOVIĆ (PARTIZAN): Promena trenera uvek donese reakciju u timu i to je veliki adut OFK Beograda na ovoj utakmici. Došao je Bekvalac, iskusan trener i zato očekujemo njihovu ekipu vrlo motivisanu. Ova utakmica je za nas važna, zbog prvenstva, ritma i bodova. Učinićemo sve da zabeležimo novu pobedu.

DRAGOLJUB BEKVALAC (OFK BEOGRAD): Ne razmišljam o prvoj utakmici već generalno o stabilizaciji OFK Beograda koji uvek mora da bude među prvih pet, šest klubova. Uz veliki trud, rad i zalaganjemožemo da nastavimo moju uspešnu seriju na Karaburmi. Što se Partizana tiče teško ga je iznenaditi, ušli su u evropsko takmičenje, publika je izrazila zadovoljstvo, mi se nećemo zatvoriti u bunker, već ćemo probati da se nadmećemo sa rivalom. Takođe, pauza koja će uslediti dobro će doći OFK Beogradu.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)