STRAŠAN FUDBALSKI VIKEND: Četiri velika evropska derbija plus River - Boka!

Ne smete propustiti ove fudbalske klasike...

Klupski fudbal je mirovao skoro dve nedelje zbor reprezentativne pauze tokom koje su odigrane kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope u Francuskoj, ali i one prijateljske širom sveta.

Vraćamo se u realnost, a bolji povratak nismo mogli da poželimo. jer, ovog vikenda je na programu pet velikih derbija, računajući i onaj večiti koji će se odigrati na Marakani.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN (Arena 1, subota 18.00)

Praznik srpskog fudbala na programu je u subotu od 18.00 časova na najvećem srpskom stadionu. Zvezda je lider sa 20 bodova, dok Partizan ima 15, ali i utakmicu manje. Na poslednja dva, crveno-beli nisu uspeli da postignu gol, ali će u ovom 149. biti blagi favoriti. Pre svega i zbog domaćeg terena.

- Pred nama je jedan od najvećih derbija u Evropi. Često sam isticao da mi je životna želja da ponovo osetim adrenalin na večitom derbiju. To je utakmica zbog koje se živi, koja daje heroje i tragičare. Igramo protiv najvećeg rivala, da nema Partizana ne bi verovatno bili ni ovakve Zvezde. Meč ništa ne reševa, ali je veliki prestiž - rekao je trener Zvezde Grof Božović.

MANČESTER JUNAJTED - LIVERPUL (Sport klub 1, subota 18:30)

Za mnoge je ovo najveće rivalstvo u fudbalu, ali je svakako jedan od najvećih derbija koji se igra. Na programu je u subotu od 18.30 na Old Trafordu, a oba tima imaju po sedam bodova. Junajted na svom kontu ima tri uzastopna trijumfa.

- Liverpul je najbolji protivnik posle reprezentativne pauze. Jedva čekamo utakmicu s Redsima koja je uvek specijalna za nas - rekao je Rajan Gigs, Van Galov pomoćnik.

ATLETIKO MADRID - BARSELONA (Sport klub 1 subota 20:30)

Subota! Početak od 20.30 minuta, stadion Vinsente Kalderon! Oba tima imaju po šest bodova iz dva kola, ali Atletiko ne zna za pobedu nad Kataloncima još od februara 2010. godine u kupu i šampionatu. Doduše, dobili su ih u LŠ preprošle sezone, a iste su odigrali 1:1 na Nou Kampu. Bod koji je Jorgandžijama doneo titulu.

INTER - MILAN (Arena 4, nedelja 20.30)

Večernji termin u nedelju (20.45) rezervisan je za gradski derbi Neroazura i Rosonera. S jedne strane učitelj Roberto Manćini, s druge učenik Siniša Mihajlović. Biće veoma zanimljivo videti duel ove dvojice prijatelja koji su pred početak ove sezone preuzeli posrnule gigante.

Takođe, sve oči će biti uprte i u Adema Ljajića i Marija Balotelija. U prvog zbog dobro poznatog sukoba sa Mihajlovićem, u drugog jer je nosio dres Intera.

RIVER PLEJT - BOKA JUNIORS (Arena 1, nedelja 23:15)

I za kraj vikenda - šlag na tortu! Veliki argentinski derbi River - Boka, u okviru Primera divizije. O ovom meču se sve već zna, ali vredi pomenuti da će ovoga puta u njemu učestvovati i Karlos Tevez koji se vratio na Boku.

(Telegraf.rs)