NOVAK SAMLEO ČILIĆA ZA FINALE: Ovakva dominacija se ne pamti u tenisu!

US Open traži novog šampiona! Novak Đoković je srušio branioca titule od prošle godine sa ubedljivih 6:0, 6:1, 6:2

Novak Đoković se furiozno plasirao u finale US Opena pošto je ubedljivo savladao Marina Čilića sa 3:0 u setovima (6:0, 6:1, 6:2).

Jasno je bilo pre meča da je Đoković favorit u ovom meču, ali se svakako od branioca trofeja od prošle godine očekivao nešto jači otpor.

Umesto toga, videli smo pravu igru mačke i miša u kojoj je na terenu bio samo jedan igrač - najbolji na svetu!

>>> Pogledajte kako se Novak sa sinom Stefanom pripremao za meč

Đoković je terorisao Hrvata snažnim udarcima sa osnovne linije na koje Čilić nije imao odgovor. U prvom setu mu je udelio ''krompir'', pošto ga je dobio sa 6:0.

U istom ritmu nastavio je Đoković i u drugom setu. Iako je Čilić uspeo da osvoji prvi gem na svoj servis, posle serije Novaka od 7 uzastopnih, usledila je nova serija Srbina. Đoković je osvojio narednih pet gemova i ubedljivo dobio drugi set sa 6:1.

I treći set je počeo kao i prethodna dva, Novak je rano napravio brejk i delovalo je da će rutinski završiti posao. Ipak, u četvrtom gemu je došlo do malog pada koncentracije kod Đokovića, što je Čilić iskoristio da napravi prvi brejk na meču.

To je ipak bila samo trenutna dekoncentracija Đokovića, koji je već u narednom gemu napravio novi brejk.

Novak je do kraja meča još jednom oduzeo servis Čiliću i rutinski se plasirao u finale. Bila je ovo 14. pobeda Đokovića nad Čilićem iz isto toliko međusobnih duela.

Novak će u finalu, koje je planirano za nedelju u 21.00, igrati protiv pobednika duela Federer - Vavrinka.

(Telegraf.rs)