ŠPANIJA ČEKA SRBIJU: Sjajni Gasol i slobodna bacanja ubili Francuze! (FOTO) (VIDEO)

Neverovatno dramatičan meč pripao je "furiji" * Heroj je Gasol, tragičar je Batum

U finalu Eurobasketa igraće Španija, koja je savladala Francusku, i to posle kakve drame i produžetka u prepunoj hali u Lilu 80:75  - (17:20, 15:13, 16:23, 18:10).

Čak 40 poena postigao je fenomanalni Pau Gasol, i imao je još 11 skokova! Fantastični centar je maltene postigao polovinu poena za svoju ekipu, i to u ključnim momentima u četvrtoj četvrtini.

Sada Španci čekaju rivala iz drugog polufinala, između Srbije i Litvanije, koje se igra u petak od 21 čas.

Gasola je pratio Rodrigez sa 15 poena, a na drugoj strani je najefikasniji bio tragičar Nikola Batum sa 11 poena, koliko je i dodao Nando De Kolo, a pratili su ih Lovernj sa 11, i Toni Parker i Želabal sa po deset poena.

Tokom čitavog prvog poluvremena, nijedna ekipa nije imala osetniju prednost, pa su na pauzu Francuzi otišli sa prednošću od pola koša (33:32).

U trećoj su domaći zaigrali bolje i stigli do dvocifrene prednosti, ali smo u poslednjoj videli neizvesnu završnicu, u kojoj su Španci odigrali vrhunsku odbranu - skoro pet minuta "trikolori" nisu postigli niti jedan koš!

Na tri minuta do kraja je Gasol monstruozno zakucao i približio Špance na 61:60, a nakon propuštene prilike Francuza, Gasol je ponovo onako znalački iz horoga doneo prenost "furiji".

Nastavio je centar sa svojom serijom na 6:0, a Franzi nisu mogli da pogod iz igre, potpuno su pogubili konce... sve dok Batum nije pogodio trojku na 14 sekundi za 66:66!

Naš reporter snimio je taj momenatu u Lilu...

Na kraju - produžetak. A tamo su Francuzi ponovo poveli, Španci grizli, a Nikola Batum postao tragičar - fauliran je pri šutu za tri poena na tri poena za Špance, i potom je PROMAŠIO SVA TRI SLOBODNA BACANJA!

Vremena za Francuze više nije bilo, a 27.000 navijača u Lilu ostalo je u neverici.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)