Zvezda bez daha u završnici: Evroligaški obračun u Zadru pripao Turcima!

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića Stefan Nastić sa 20 poena

Košarkaši Crvene zvezde porazom su startovali na turniru u Zadru u do sada najjačoj proveri od početka priprema.

Silno pojačana turska Darušafaka, učesnik Evrolige u narednoj sezoni, nanela je prvi poraz šampionu Srbije i ABA lige u predsezoni, rezultatom 84:77, zahvaljujući kvalitetnijoj partiji u samoj završnici utakmice.

>>> Zvezda uzela prvi trofej: Tompson i Skorcanitis već dominiraju!

Ključne za pobedu Turaka bile su trojke Amerikanaca Luka Harangodija i Džamonta Lukasa u poslednjih minut i po meča.

Kod Zvezde je najefikasniji bio centar Stefan Nastić sa 20 poena, pratio ga ja Stefan Jović sa sa 16, dok je Gal Mekel utakmicu završio sa 10 poena.

Najzaslužniji za trijumf Turaka bili su Erden Arslan sa 22 poena, Harangodi sa 16 i Redži Reding sa 10.

Radonjić za ovaj meč nije "skidao" Rajana Tompsona i Maika Cirbesa.

Darušafaka je bila u blagoj prednosti gotovo tri deonice, izuzev u drugoj, u kojoj su crveno-beli na krilima Stefana Jovića (u tom periodu ubacio 13 od svojih 16 poena), došli i do najveće prednosti (41:35). Radonjić je u trećem periodu proverio mlade snage: Simanića, Gudurića i Apića, kao i Rebića, što je iskusni turski tim iskoristio da preokrene i pređe u vođstvo koje je čuvao do kraja.

Beograđani su već u povoju poslednje deonice ostali bez pomoći Sofoklisa Skorcanitisa, zbog pet ličnih grešaka. "Big Sofo" je utakmicu završio sa 7 poena, a zanimljivo je da je svih 7 postigao u prvih pet minuta utakmice.

Zvezda naredni meč igra protiv Fenerbahčea koji je u prvoj utakmici grupe savladao Darušafaku u kojoj od ove sezone igra dojučerašnji trio Fenera: Preldžić, Savaš, Erden, ali i Markus Sloter koji je stigao iz Reala, reprezentativac Gruzije Markoišvili, Luk Harangodi, Milko Bjelica...

(Telegraf.rs)