KARADŽIĆ ILI OPOZICIJA? Od ponedeljka kreću izbori u Fudbalskom savezu Srbije!

Počinju pripremne radnje za sprovođenje izbornog postupka u okviru kojih će se formirati odbori za sprovođenje izbora u FSS

Glavni zaključak sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije je da izborna procedura na svim nivoima počinje u ponedeljak, 28. septembra.

"Počev od 28. septembra ove godine u svim sredinama koje će biti uključene u izborni postupak u FS Srbije (regionalni savezi, Stručna organizacija fudbalskih trenera, Stručna organizacija fudbalskih sudija, Zajednica klubova fudbalskih klubova Super lige i Udruženje fudbalskih klubova Prve lige Srbije) počeće pripremne radnje za sprovođenje izbornog postupka u okviru kojih će se formirati odbori za sprovođenje izbora", navodi se u saopštenju FSS.

Takođe, najavljena je sednica za drugu polovinu oktobra na kojoj će se usvojiti Odluka o obrazovanju Odbora za sprovođenje izbora u FS Srbije, a u kojem će biti devet članova i koji će imati osnovni zadatak da koordinira sprovođenje izbora na svim nivoima u FSS.

"Regionalni savezi, Stručna organizacija fudbalskih trenera i Stručna organizacija fudbalskih sudija će najkasnije do 15. oktobra dostaviti predloge sastava svojih odbora za sprovođenje izbora, a koje će verifikovati Izvršni odbor na najavljenoj narednoj sednici", ističu iz saveza.

Sednici Izvršnog odbora prethodila je sednica Odbora za hitna pitanja FS Srbije. Tom prilikom Zoran Petrović je imenovan za predsednika Sudijske komisije FS Srbije, a do isteka mandata ovog saziva Skupštine FS Srbije. Uz to, izvršen je izbor instruktora FS Beograda i na te funkcije su imenovani Velibor Đurić, Dragan Šipka i Milan Kuljić.

Pratite Telegraf i na Vajberu

(Telegraf.rs)