Predstavljen projekat Atletske dvorane na Vojnoj akademiji

Prva atletska dvorana u Srbiji biće izgrađena na 7.200 kvadrata, vrednost investicije je 4,5 miliona evra, a planirano je da bude završena do novembra 2013. godine

Na Vojnoj akademiji održana je prezentacija projekta izgradnje Atletske sportske dvorane, prve te vrste u Srbiji i regionu, a početak radova planiran je za jun. Atletska dvorana imaće četiri kružne staze i osam unutrašnjih, što je u skladu s pravilima Svetske atletske federacije, kao i tribine za 1.000 navijača.

Vrednost kompletne investicije iznosi 4,5 miliona evra. Dvorana će biti površine 7.200 metara kvadratnih i imaće sve potrebne prateće sadržaje, istaknuto je na prezentaciji kojoj je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Šutanovac je istakao da će ta dvorana nositi ime "general Svetomir Dukić", po osnivaču srpskog olimpijskog komiteta, i da će je koristiti i civilna i vojna lica.

- Jedan od planova za budući razvoj sistema odbrane i sporta u Vojsci Srbije je da profesionalni sportisti mogu da postanu profesionalni pripadnici Vojske i da budu uključeni u obuku ostalih pripadnika vojske. U stranim državama, poput Italije, Austrije i Švajcarske ministarstva odbrane i sporta su spojena i veliki broj njihovih olimpijskih takmičara su upravo pripadnici vojske - rekao je Šutanovac, i dodao da se nada da ćemo i mi imati takvu strukturu onih koji će trčati pod zastavom Srbije, a biti pripadnici Vojske Srbije i kasnije instruktori i treneri.