Vučić: Biće para i za stadion i za bolnice

Posle najave da će Vlada pomoći izgradnju nacionalnog stadiona, premijer Srbije objasnio je da će se pomoći i školama i bolnicama

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko uspe privatizacija Telekoma i koncesija za aerodrom "Nikola Tesla", Srbija imati dovoljno novca i za izgradnju državnog stadiona i za renoviranje bolnica.

>>>VUČIĆ: Vlada je sprema da u naredne TRI GODINE izdvoji 150 miliona evra za Nacionalni stadion

>>>Vučić posetio fudbalere: Vi ste naše zvezde, naši junaci! (FOTO)

Vučić je, povodom dileme koja je u javnosti pokrenuta posle njegove najave da će Vlada Srbije pomoći izgradnju državnog stadiona, a da su bolnice širom zemlje u užasnom stanju, rekao da je najsrećniji kad se takve dileme i pitanja pokreću u javnosti jer to govori da je društvo sazrelo.

On je novinarima u Jagodini rekao da to u šta država ulaže novac i treba da bude ključno pitanje za javnost, ali je preneo svoj stav da svakako stadion ne bi stavio ispred bolnica.

Prema njegovim rečima, od kraja 2015. i u 2016. godini, biće renovirane gotovo sve bolnice i škole u Srbiji, a s proleća kreće i izgradnja nove zgrade Kliničkog centra Srbije, za šta je potrebno 95 miliona evra.

- U svim bolnicama počinje renoviranje, koje uključuje krečenje, rešavanje problema sa mokrim čvorovima. To su veliki poslovi, tražimo investitora za modernizaciju KCS, kako bi se zgrada Kliničkog centra izmestila i da bude mnogo savremenija nego što je danas - rekao je Vučić.

Istovremeno, gotovo sve škole biće renovirane i snadbevene boljom opremom, rekao je Vučić.

S druge strane, dodao je on, Nacionalni stadion je Srbiji potreban jer bez njega fudbalski klubovi neće moći da učestvuju u evropskim takmičenjima.

- Oni su se pojavili sa cifrom od 250 miliona evra, a ja sam rekao da država može da da 150 miliona, i to u tri tranše, a da oni posle redovno izmiruju svoje dugove prema državi- rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, svako ulaganje u kapitalne investicije je pozitivno trošenje novca, nasuprot bacanju u bunar, kakvo je u Srbiji postojalo poslednjih deset do 15 godina.

(Telegraf.rs/Tanjug)