Ko to tamo zviždi himni Lige šampiona? (VIDEO)

Zbog neprimerenog ponašanja na tapetu UEFA naći će se Mančester siti i Dinamo iz Kijeva

Zbog zviždanja himni Lige Šampiona na utakmici protiv Sevilje evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Mančester Sitija. Slučaj je prijavio delegat utakmice Islanđanin Geir Torstelnson, a odluku UEFA će doneti 19. novembra.

Navijači Sitija reaguju na ovaj način već drugu sezonu zaredom, jer je UEFA izrekla kaznu klubu zbog kršenja finansijskog fer-pleja, koja je u međuvremenu istekla.

>>> MALO GOLOVA U LIGI ŠAMPIONA: Nula Reala i PSŽ-a, De Brujne spasio Siti! (VIDEO)

Utakmica na Etihadu završena je pobedom Sitija od 2:1, a odlučujući gol postigao je Kevin de Brujne u nadoknadi sudijskog vremena.

NA UDARU I DINAMO

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak i protiv kijevskog Dinama zbog rasističkog ponašanja navijača na meču protiv Čelsija u Ligi šampiona.

Navijači ukrajinskog tima napali su na tribinama četvoricu tamnoputih navijača, ali za sada nije poznato da li ima povređenih.

Konačnu odluku disciplinska komisija UEFA doneće 27. oktobra, a pored toga Dinamo bi kaznu mogao očekuje i zato što su stepenice na tribinama bile blokirane.

Iz istih razloga Dinamo je kažnjen prošle sezone, zbog čega je morao jedan meč da igra pred deliminično zatvorenim stadionom.

Utakmica H grupe Lige šampiona između Dinama i Čelsija završena je 0:0.

(Tanjug/Telegraf.rs)