Adem Ljajić uručio otkaz italijanskom treneru (VIDEO)

Na kormilo Bolonje umesto Delija Rosija postavljen je Roberto Donadoni

Italijanski fudbalski prvoligaš Bolonja imenovao je za šefa stručnog štaba bišeg selektora nacionalne reprezentacije Roberta Donadonija, nakon što je ranije smenjen Delio Rosi zbog loših rezultata, a poslednji u nizu bio je od Intera, kada je značajan doprinos dao i Adem Ljajić asistencijom za jedini gol.

>>> LJAJIĆ NIJE HTEO DA POSTIGNE GOL: Pokazao nesebičnost i vratio Inter na 1. mesto (VIDEO)

Donadoni (52), svojevremeno istaknuti prvotimac Milana i državni reprezentativac, potpisao je ugovor do kraja juna 2017. godine.

Poslednji posao imao je u Parmi koju je napustio na kraju prošle sezone, nakon što je taj klub otišao u stečaj.

Tokom trenerske karijere Donadoni je vodio još Livorno, Ðenovu, Napoli i Kaljari, a selektorsku dužnost obavljao je od 2006. do 2008. godine.

Dosadašnji trener Rosi bio je na klupi Bolonje od maja i pod njegovim vođstvom izboren je povratak u elitnu konkurenciju, međutim, izostali su željeni rezultati.

On je drugi otpušteni trener u Seriji A ove sezone, nakon što je debitant Karpi prošlog meseca smenio Fabricija Kastorija.

Bolonja je u utorak poražena na domaćem terenu od Intera sa 1:0, a u toj pobedi značajan doprinos dao je i reprezentativac Srbije Adem Ljaljić a posle 10 odigranih utakmica nalazi se u zoni ispadanja na tabeli Serije A sa samo šest bodova.

Pogledajte i poslednju utakmicu Rosija na klupi Bolonje.

(Telegraf.rs)