SEDORF: Voleo bih da vodim klub iz Premijer lige!

Holanđanin izjavio za britanske medije da bi voleo da se oproba kao trener na Ostrvu, kad već nije kao igrač

Legendarni fudbaler Milana Klarens Sedorf izjavio je da bi voleo da se u budućnosti oproba kao trener u engleskoj Premijer ligi.

>>> Nejmar će vredeti 1.000.000.000 evra!

Svoj trenerski debi Sedorf je imao u Milanu, tokom januara 2014. godine, ali je zbog loših rezultata otpušten nakon četiri meseca, a na njegovo mesto je doveden Filipo Inzagi.

- Engleska i ja imamo posebnu priču. Bio sam veoma blizu da zaigram u Premijer ligi, ali ipak to se nije desilo. Zaista bih voleo da kao trener ostvarim to i na pravi način osetim strast navijača na svakoj utakmici. Postoje mnoge glasine o mom sledećem poslu, i prija mi što me povezuju sa velikim klubovima - rekao je Klarens Sedorf za BBC Sport.

U svojoj karijeri Sedorf je nastupao za Ajaks, Sampdoriju, Real Madrid, Inter i Botafogo. Jedini je igrač koji je u istoriji uspeo da osvoji tri Lige šampiona sa tri različita kluba - Ajaks,Real Madrid, Milan.

Za Milan je nastupio 431 put i postigao je 63 gola. Osvojio je dve Serije A, dva kupa, dva Superkupa Italije, dva UEFA Superkupa i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

(Tanjug/Telegraf.rs)