ŠELE I BOROTA: Na današnji dan postignut jedan od najčuvenijih golova u večitom derbiju (VIDEO)

Tog 29. novembra 1978. godine, Miloš Šestić je ''prodao foru'' Petru Boroti

Samo jedan večiti derbi Crvena zvezda i Partizan odigrali su 29. novembra, a taj iz 1978. godine ostaće upamćen po jednom od najčuvenijih golova koji je viđen u međusobnim duelima večitih rivala.

U glavnim ulogama bili su Miloš Šestić i Petar Borota - napadač Crvene zvezde i golman Partizana. Crveno-beli su pobedili sa 3:1, a prvi gol u 21. minutu će ostati upamćen antologijski.

>>> Telegraf u kafani sa sportskim direktorom Zvezde: Upoznajte čoveka zbog kog je Grof ostao na Marakani, a crveno-beli dominiraju na terenu!

Posle jednog skoka, u kome je bio malo i fauliran ali sudija nije svirao, Borota je ležao na zemlji, s loptom u naručju. Šestić mu je prišao i rekao: ''Kume, svirao sudija faul!” Petar je spustio loptu da izvede slobodan udarac, a centarfor crveno-belih se ušetao u gol. za sudiju nije bilo dileme - Zvezda je vodila sa 1:0.

Klinčarski je samo minut kasnije izjednačio rezultat, da bi Milosavljević u 60. i Krmpotić u 72. minutu doneli trijumf crveno-belima.

Partizan: Borota, Živković, Arsenović, Trifunović, Stojković, Lazičić, Zavišić (Varga), Grubješić (Jović), Santrač, Prekazi, Klinčarski.

Crvena zvezda: Stojanović, Jovanović, Krmpotić, Muslin, Keri, Jurišić, Petrović, Blagojević (Borovnica), Savić, Milosavljević, Šestić.

(Telegraf.rs)